Reprofilat atacant, Ionuț Tudorache a dovedit o poftă de gol ieșită din comun, fiind omul care, la ultimele trei etape, a deschis scorul de fiecare dată pentru Progresul Spartac. O astfel de performanță nu putea fi evitată, așa că rubrica ”Interviuri progresiste” îl are drept invitat pe omul cu golul de 1-0.

Întrebat despre secretele reușitei, Ionuț Tudorache răspunde modest: ”Cred că pregătirea foarte bună din iarnă ne-a dat tuturor un tonus special. Muncim la antrenamente, alergăm după orice minge și, nu în ultimul rând, suntem uniți pe teren și în afara acestuia”, sintetizează Tudorache.

El nu a jucat din cauza unei accidentări contra Rapidului, dar apoi a marcat cu Tunari, Slobozia și Modelu (foto), cum spuneam, de fiecare dată, primul gol al meciului. ”Golul de 1-0 este unul cu o mare importanță în economia jocului, dar meritele aparțin întregii echipe”, completează Ionuț Tudorache.

În total, în actuala ediție de campionat, Tudorache a marcat 6 goluri. În afara celor trei din primăvară, el a mai reușit un hattrick la ultima etapă din tur, 7-3 pe teren propriu cu Agricola Borcea. Anul trecut, Andrei Erimia îl anunța ca pe un pariu pe Ionuț Tudorache. Confirmarea se pare că a venit ceva mai târziu: ”Antrenorul nostru, Andrei Erimia, m-a încurajat permanent și mi-a dat încredere. Cred că și campionatul trecut a fost unul bun dar, deoarece am ratat la mustață promovarea, nu ne aducem aminte cu prea mare plăcere. Golurile de acum, dar nu numai, sper să fie o răsplată pentru cei care au crezut în mine”, adaugă Ionuț Tudorache.

Inițial, Tudorache, care este ambidextru, juca mijlocaș de bandă, fie pe dreapta, fie pe stânga. Inspirația lui Andrei Erimia l-a așezat însă într-un loc pe care și el îl consideră  mai potrivit pentru calitățile sale: ”La Progresul Spartac s-a schimbat sistemul de joc. În formula cu doi atacanți am fost încercat pe un post nou, cel de vârf. Ca să fiu sincer îmi place foarte mult și cred că este locul potrivit pentru mine. Desigur însă că dacă mi se va cere să joc din nou mijlocaș lateral, sau alt post, o voi face. Cred că, mai ales la jucătorii tineri, este obligatoriu să poți juca pe mai multe poziții”.

După startul lansat, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, optimismul a revenit în vestiarul bleu-albastru, fapt confirmat și de Ionuț Tudorache: ”Este o provocare interesantă aceea de a câștiga returul. Cred că am atins un punct maxim de formă sportivă, pe care vom încerca să îl prelungim cât mai mult. Important este să menținem constanța în pregătire și în joc”.

Întrebat de jocul următor, Ionuț Tudorache a încheiat matur dialogul: ”Axiopolis Cernavodă este o echipă incomodă, care vine să își vândă scump pielea. Ne vom concentra ca să putem câștiga al cincilea meci consecutiv în această primăvară”.

Ionuț Tudorache se pregătește, în paralel, pentru examenul de bacalaureat din vară, dar și pentru concursul de admitere la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Mult succes!

Un gând despre „Ionuț Tudorache, omul cu golul de 1-0!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s