Victoria cu Olimpic Cetate Râșnov, 4-1, a alimentat moralul bleu-albaștrilor. La rubrica tradițională ”Interviuri progresiste” invitat este, în această săptămână, un fotbalist a cărui revenire este una spectaculoasă. Eugen Lixandru a avut un meci complicat, mai ales că nu mai fusese folosit ca fundas stanga in ultima vreme. Lixandru l-a avut ca adversar direct, în meciul contra brașovenilor, pe Sorin Strătilă, cunoscutul mijlocaș dreapta care are și o selecție în echipa națională a României. Strătilă a jucat, printre altele, la Brașov, UTA Arad, Dinamo, FCSB, Astra Giurgiu sau Concordia Chiajna. Iată cum definește chiar Lixandru această misiune: ”În prima repriză a fost mai greu. Strătilă, în pofida vârstei, rămâne un jucător valoros și foarte experimentat. S-a jucat foarte mult pe partea mea, motiv pentru care a trebuit să rezolv o mulțime de situații defensive. Se pare însă că am reușit să îl anihilez, din moment ce a fost scos de pe teren în minutul 50”.

Iar cum Eugen Lixandru a jucat și extremă, pe lângă sarcinile de apărare lui îi place foarte mult să participe și la construcție. Faza lucrată de el, la golul de 2-1 marcat de Tudorache, a desăvârșit un come-back neașteptat de bun. ”Am avut mai mult spațiu după ce a ieșit Strătilă. De aceea mi-am permis să urc mai mult, m-am întâlnit cu mingea de mai multe ori și mi-am adus aportul la golul care ne-a readus în avantaj”, completează Lixandru. Ca o concluzie despre meci, invitatul nostru afirmă că ”Olimpic Cetate Râșnov este o echipă foarte incomodă, care a jucat un fotbal de calitate. Ea poate încurca și mai departe multe echipe din fruntea clasamentului”.

Ecourile victoriei aproape s-au stins, iar discuția cu un fotbalist progresist nu poate ocoli o întrebare deja standardizată: cum este noua serie în care am fost repartizați? Eugen Lixandru vorbește matur și sincer despre acest subiect: ”Din ce am văzut până acum, părerea mea este că avem o serie mai ușoară în comparație cu precedenta. Sigur, faptul că nu am luat puncte și ne-am încurcat acolo unde ne așteptam mai puțin, este strict vina noastră. Dar trebuie spus și că greul abia de acum urmează. Avem trei deplasări foarte grele, la Colonești, la Slatina și la Moreni, unde vrem revanșa după meciul de Cupa României. Clasamentul arată că avem o serie foarte echilibrată, în care se poate întâmpla orice, iar surprizele nu sunt excluse niciodată și nicăieri”, răspunde Lixandru.

Întrebat despre promovare, Lixandru face trimiteri competente spre sezonul trecut: ”O echipă precum Progresul Spartac nu poate să își propună altceva decât promovarea. Dacă ne gândim bine, sezonul anterior, cu toate că am luptat cu Rapidul, am avut un parcurs foarte bun. Dacă, prin absurd, am exclude primele cinci etape, am fi fost promovați. Acum consider din nou că am avut un start mai puțin reușit și sper să repetăm traseul ascendent. Adică de aici încolo, de la acest meci cu Râșnov, să începem să jucăm cu adevărat”.

Discuția se mută organic pe parte tehnică. Eugen Lixandru vorbește despre omogenitatea echipei: ”Cred că avem cea mai valoroasă echipă din serie. Cei mai vechi, în grupul cărora mă număr de acum și eu, avem o chimie aparte. Juniorii nou sosiți trebuie să se mai adapteze și după aceea vom aștepta de la ei randament maximal. S-a cunoscut, cred eu, că la meciul cu Râșnov s-au utilizat mai mulți din garda veche. Personal mă bucur să constat că revenirea mea nu a trecut neobservată”.

Concurența pe post i se pare benefică lui Eugen Lixandru: ”Suntem trei fundași lateral stânga în lot. Disputa pentru titularizare este un atu al echipei. Andrei Grigore și Șandru sunt jucători foarte buni, așa că muncim cu toții la antrenamente. Orice fotbalist își dorește să joace, să aibă realizări, să fie parte a succeselor echipei. Știm că vor juca acei care sunt mai în formă și că toți din lot ne dăm silința să jucăm foarte bine”.

La final de interviu, Eugen Lixandru crede potrivit să sublinieze că ”în Intrarea Vrabiei suntem într-adevăr acasă. Ne-am simțit foarte bine pe noul gazon sintetic instalat, care are o calitate superioară. Atunci când granulele se vor așeza cum trebuie, gazonul va fi și mai bun. Cred că și acest lucru a contat mult la succesul cu Olimpic Cetate Râșnov, iar suporterii, ca de obicei, au fost la înălțime”.

Lixandru mai spune că este ”optimist pentru meciul de la Colonești, chiar dacă meciul se anunță foarte greu”.

Un gând despre „Eugen Lixandru – revenire de bun augur

  1. Felicitări Eugene! Ne bucuram de jocul tau!
    Dar mai lasati-l incolo pe Stratila ala, încă dinaintea meciului am auzit de el, marele fotbalist, parca ar fi Maradona. Daca îl mai lăsau pe teren, îl scoteau între 4 scânduri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s