9 septembrie 2017 este o zi minunată în istoria AFC Progresul 1944 Spartac București. Pe Stadionul Intergaz din Popești-Leordeni, formația noastră a obținut cel de-al treilea succes consecutiv, trecând de titrata Unirea Slobozia cu un sec 4-1 (2-0).

Meciul a fost mai greu decât poate o arată scorul final. Oaspeții au început bine și au dominat primele 15 minute din fiecare repriză. Marele merit al echipei noastre a fost că presiunea adversă a fost absorbită relativ ușor, transformându-se apoi în contraforță.

În minutul 15, Donca a ”furat” o minge din picioarele unui fundaș și, altruist, l-a servit pe Nechita în centrul careului, acesta șutând cu sete în plasă. Golul al doilea s-a marcat în minutul 36, când atacantul Stanciu a transformat cu precizie o lovitură de pedeapsă, după un fault asupra lui Dițu.

Ialomițenii au avut o tresărire de orgoliu în startul reprizei a doua, când au și redus din handicap prin Bucă, însă scenariul din prima parte s-a repetat. Apostol a marcat un eurogol, catapultând balonul sub bara transversală în minutul 64, pentru ca Nechita să marcheze direct dintr-o lovitură liberă,  de la aproximativ 25 de metri, în minutul 70.

Ne bucură rezultatul, desigur, dar mai importantă este abordarea echipei, care are ceva din vechiul stil progresist. Jocul este elegant, relaxat, cu momente rupte din contextul obișnuit. Astăzi, de exemplu, Donca a fost aproape să marcheze în două situații, din cercul median, iar portarul Răduță și-a permis luxul unor stopuri pe piept, demonstrând că are tehnică și joc de picior comparabile cu al coechipierilor din câmp.

Echipa folosită de antrenorul Andrei Erimia: Răduță – Parfeon, Stoian (căpitanul echipei), Neacșu, Constantin – Frangu, Apostol – Nechita, Donca, Dițu – Stanciu. Au mai intrat: Lixandru, Nemțescu și Dedu. Rezerve neutilizate: Săndescu, Grigore. Sa mentionam ca Andrei Constantin, venit de la Viitorul Domnesti, a debutat cu acest prilej in echipa noastra.

Partida cu Unirea Slobozia poate fi considerată, în contextul aspirațiilor, una de 6 puncte. Echipa noastră este lider, cu 9 puncte din 3 runde, dar și un golaveraj excelent, 14-5.

La aceeași oră, echipa Progresul Spartac II a întregit bucuria bleu-albastră obținând un succes identic, tot cu scorul de 4-1 (1-0), în deplasare, în fața celor de la Venus, pe terenul Coresi, în Liga a IV-a. Golurile noastre au fost marcate de Adrian Diaconu, Iulian Mocanu, Bogdan Badea și Mihai Hanek.

Trebuie remarcat și faptul că lotul de jucători, restrâns de astfel, a trebuit împărțit între cele două echipe, astfel că la liga a III-a banca de rezerve nu a fost plină.

În orice caz, spiritul progresist trăiește, repetăm, prin abordarea echipelor noastre, dar și prin atașamentul demonstrat de suporteri.

Vom reveni cu amănunte!

3 gânduri despre „4-1 la pătrat!

  1. Entuziasmant!
    Vreau sa ii multumesc patronului echipei, pe care nu il cunosc personal! Stiu ca nu este usor ceea ce a facut dansul. Felicitari Progresul! Trebuie insa sa fim atenti si sa nu credem ca va fi usor in continuare!

    Apreciază

    1. Nu este cazul sa ne entuziasmam decat pentru devotamentul echipei. Stanciu si Apostol au incheiat jocul cu cate un ochi vanat, de altfel. Farul e o echipa foarte solida si cu resurse financiare net superioare

      Apreciază

  2. Inteleg.
    Deocamdata, obiectivul nostru cred ca trebuie sa fie mentinerea aici. Cu dragoste si modestie. Avem un bun castigat cu multa munca. A jucatorilor, a antrenorilor, a patronului. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul. Vor veni si infrangeri. Dar nu trebuie sa ne speriem.
    Cat timp spiritul este viu, totul e o.k.

    Apreciază

Lasă un comentariu