Progresul Spartac ‘1944’ este clubul care își propune să reînvie spiritul Progresului din Cotroceni atât printr-un fotbal ofensiv și generos cât și prin promovarea talentelor crescute în propriul centru de juniori, așa cum se obișnuia cândva în Parcul cu Platani.

Direct descendent al Progresului București, clubul nostru a fost înființat în 2014 și este un continuator de drept al tradiției bleu-albastre. De la înființare și până acum, prin muncă, seriozitate și perseverență, Progresul Spartac a reușit să atragă de partea sa sprijinul necesar reconstrucției dorite de suporterii acestui club. Suntem la al treilea sezon in aceasta formulă.

Deviza echipei este Jucăm cu zâmbetul pe buze și mingea la picior, lucru demonstrat în teren prin atitudinea sportivă față de adversari și arbitri cât și prin pofta de joc în echipă.

Dispunem de bază sportivă proprie. Clubul nostru a preluat fostul stadion Prefabricate din sudul Bucureștiului. Acest stadion este în curs de modernizare, are deja un teren sintetic nou de 102x64m și alte două terenuri pentru minifotbal de 40x20m, acoperite. Acum poartă numele Stadionul Progresul Spartac.

Echipa de seniori (în cadrul căreia evoluează constant 5-6 titulari din randurile echipelor de juniori) a câștigat campionatul în Liga a 4-a bucureșteană și a obținut promovarea în Liga a 3-a în 2016/2017. Sezonul trecut a fost la un pas de promovarea în liga a 2-a, în plină cursă cu Farul până în penultima etapă, ocupând locul 2 la final. Echipele de juniori republicani au luat deja startul în cel de-al doilea sezon în Campionatele Naționale U17 si U19, iar începând cu 2018/2019 a fost înscrisă la același nivel competițional și echipa U15.

Cu mulțumiri pentru atenția acordată, încheiem cu o invitație la meciurile noastre în sprijinul demersului Progresul Spartac. Tot înainte!

AICI-E-PROGRESUL