Progresul Spartac ‘1944’ este clubul care își propune să reînvie spiritul Progresului din Cotroceni atât printr-un fotbal ofensiv și generos cât și prin promovarea talentelor crescute în propriul centru de juniori, așa cum se obișnuia cândva în Parcul cu Platani.

Direct descendent al Progresului București, clubul nostru a fost înființat în 2014 și este un continuator de drept al tradiției bleu-albastre. Proiectul Progresului Spartac a pornit din liga a 5-a în 2014-2015, prim catalizator fiind entuziasmul unui tânăr antrenor crescut în Cotroceni și al câtorva colegi și tineri jucători care i-au fost alături. A început timid, pe un stadion Prefabricate cu iarbă doar din loc în loc și fără apă curentă la vestiare, dar în scurt timp proiectul a luat amploare, ajungând să bată, acum două sezoane, chiar la porțile ligii secunde, sau să fie prima echipă care să învingă noul Rapid, pe un stadion acasă modernizat și arhi-plin.

De la înființare și pană acum Progresul Spartac a reușit să atragă de partea sa sprijinul necesar reconstrucției dorite de suporterii acestui club de la falimentul din 2009 încoace. Acum, la al treilea sezon în liga a 3-a, după o serie de investiții în baza sportivă și o consolidare a centrului de copii și juniori, poate fi considerată posibilitatea promovării în liga secundă.

Deviza echipei este Jucăm cu zâmbetul pe buze și mingea la picior, lucru demonstrat în teren prin atitudinea sportivă față de adversari și arbitri cât și prin pofta de joc în echipă.

Dispunem de bază sportivă proprie. Clubul nostru a preluat fostul stadion Prefabricate din sudul Bucureștiului. Acest stadion este în curs de modernizare, are deja un teren sintetic nou de 102x64m și alte două terenuri pentru minifotbal de 40x20m, acoperite. Acum poartă numele Stadionul Progresul Spartac.

Echipa de seniori (în cadrul căreia evoluează constant mai mulți titulari din rândurile echipelor de juniori) a câștigat campionatul în Liga a 4-a bucureșteană și a obținut promovarea în Liga a 3-a în 2016/2017. In 2017/2018 a fost la un pas de promovarea în liga a 2-a, în plină cursă cu Farul până în penultima etapă, ocupând locul 2 la final. În sezonul trecut seniorii s-au clasat pe locul 3 si numai un start ratat în campionat i-a ținut din cursa pentru promovare. A compensat parcursul bun din Cupă încheiat în șaisprezecimi după o înfrângere la limită, 0-1 acasă cu Universitatea Cluj.

Echipele de juniori republicani sunt la cel de-al treilea sezon în Campionatele Naționale U17 si U19, iar începând cu 2018/2019 a fost înscrisă la același nivel competițional și echipa U15. Tot la juniori, echipa U16 a luat startul în sezonul curent de Liga Elitelor.

Cu mulțumiri pentru atenția acordată, încheiem cu o invitație la meciurile noastre în sprijinul demersului Progresul Spartac. Tot înainte!

AICI-E-PROGRESUL