PROGRESUL SPARTAC 1944 este clubul care își propune să reînvie spiritul Progresului din Cotroceni atât printr-un fotbal ofensiv și generos cât și prin promovarea talentelor crescute în propriul centru de juniori, așa cum se obișnuia cândva în Parcul cu Platani.

Descendent direct al Progresului București, clubul nostru a fost înființat în 2014 și este un continuator de drept al tradiției bleu-albastre. Proiectul Progresului Spartac a pornit din liga a 5-a în 2014-2015, prim catalizator fiind entuziasmul unui tânăr antrenor crescut în Cotroceni și al câtorva colegi și tineri jucători care i-au fost alături. A început timid, pe un stadion Prefabricate cu iarbă doar din loc în loc și fără apă curentă la vestiare, dar în scurt timp proiectul a luat amploare, ajungând să bată la porțile ligii secunde chiar din primul sezon de Liga a 3-a, să fie prima echipă care să învingă noul Rapid pe un stadion acasă modernizat și arhi-plin, sau să facă figuri onorabile în Cupa României, cu 2 calificări în șaisprezecimile competiției la activ în numai cinci sezoane de liga a 3-a.

De la înființare și pană acum, Progresul Spartac a reușit să atragă de partea sa sprijinul necesar reconstrucției visate de suporterii acestui club de la falimentul din 2009 încoace. A primit un stadion nou localizat în inima cartierului „Progresul” iar efectivul centrului de copii și juniori aproape că se triplase la finele lui 2019.
Acum, la al cincilea sezon de Liga a 3-a, clubul își propune să se concentreze în continuare pe activitatea din centrul de copii și juniori, cât și pe reconsolidarea portofoliului de finanțare. Bugetul clubului a fost redus treptat în 2020 pe fondul pandemiei și retragerii parțiale a finanțatorului principal. Visul promovării s-a transformat, momentan, într-un deziderat nesustenabil în condițiile actuale. Dar mergem înainte convinși că vom persevera spre Liga a 2-a!

Deviza echipei este Jucăm cu zâmbetul pe buze și mingea la picior, lucru demonstrat în teren prin atitudinea sportivă față de adversari și arbitri cât și prin pofta de joc în echipă.

Dispunem de bază sportivă proprie. Clubul nostru a preluat fostul stadion Prefabricate din sudul Bucureștiului. Acest stadion este în curs de modernizare, are deja un teren sintetic nou de 102x64m și alte două terenuri pentru minifotbal de 40x20m, acoperite. Acum poartă numele Stadionul Progresul Spartac.

Echipa de seniori (în cadrul căreia evoluează constant mai mulți titulari din rândurile echipelor de juniori) a câștigat campionatul în Liga a 4-a bucureșteană și a obținut promovarea în Liga a 3-a în 2016/2017. In 2017/2018 a fost la un pas de promovarea în liga a 2-a, în plină cursă cu Farul până în penultima etapă, ocupând locul 2 la final.
În sezonul ce a urmat seniorii s-au clasat pe locul 3 si numai un start ratat în campionat i-a ținut din cursa pentru promovare. A compensat parcursul bun din Cupă încheiat în șaisprezecimi după o înfrângere la limită, 0-1 acasă cu Universitatea Cluj.
În 2019/2020 Progresul s-a clasat pe primul loc al seriei însă sezonul a fost încheiat prematur din cauza pandemiei Covid-19. În vara lui 2020, Progresul Spartac a pierdut un baraj de promovare în dublă manșă cu CSM Slatina – ocupanta locului 2 în aceeași serie. Tot în sezonul trecut, echipa a atins un nou record personal descalificând Rapidul (echipă de Liga a 2-a) din Cupa României pentru a întâlni pentru prima dată într-un meci oficial o echipă de liga 1 – vicecampioana României, CSU Craiova.
În sezonul curent Progresul mai produce o surpriză, eliminând din competiție o altă echipa de Liga 2 și cu renume în fotbalul autohton: CSA Steaua.

Echipele de juniori republicani sunt la cel de-al patrulea sezon în Campionatele Naționale U17 si U19, iar începând cu 2018/2019 a fost înscrisă la același nivel competițional și echipa U15. Tot la juniori, echipa U16 a luat startul în sezonul curent de Liga Elitelor. În sezonul 2020/2021, echipa U17 a câștigat Campionatul național al României!

Cu mulțumiri pentru atenția acordată, încheiem cu o invitație la meciurile noastre în sprijinul demersului Progresul Spartac. Tot înainte!

AICI-E-PROGRESUL