Articole

Debut bun in pregatiri

Progresul Spartac a sustinut ieri prima partida de verificare din noul sezon. Adversara, Turris Turnu Magurele, formatie promovata in liga secunda, vine dupa o luna de antrenamente, fata de doar patru zile in cazul progresistilor.

Dar pe teren nu s-a vazut diferenta de categorie sau pregatire, posesia apartinand pentru perioade bune bleu-albastrilor, al caror joc a fost unanim apreciat de cei circa 300 de spectatori prezenti. Desprinderea gazdelor s-a produs abia pe final cand in teren intrasera toti juniorii din lotul avut la dispozitie de Andrei Erimia. Reamintim ca scorul a fost de 3-1 pentru gazde prin golurile lui Matei (11), Turkovic (84 si 90), respectiv Stroe (87). Sa remarcam ca acesta din urma este un fundas promovat de la echipa de juniori republicani U17, fiind nascut in 2002!

Maine la 11 Progresul are o noua deplasare tare, urmand sa infrunte FC Arges, pe stadionul din Trivale.

Turris Oltul Turnu Magurele – Progresul Spartac 3-1 (1-0)

Avem echipele de start pentru primul amical al sezonului pentru echipa noastra:

Turris: Dutu – Juncanaru, Parvulescu, Matei, Ispas – Mitrea, Savin, Acolatse, Ciutica, Radu – Bud

Progresul: Raduta – Parfeon, Leafu, Lolescu- Vlad, Stanciu, Donca, Grigore – Curt, Ispas, Sandru

Turris a deschis scorul in minutul 11 prin Matei, dupa o lovitura de colt.

La pauza se intra cu 1-0, Progresul nereusind sa isi creeze ocazii clare de gol si amenintand poarta adversa doar prin suturi de la distanta.

In repriza secunda au intrat pe teren la bleu-albastri Acasandrei, Boiangiu, E. Radu, Lixandru, Geana si Dorobantu. Pe banca se mai afla juniorii David Ionescu, Stroe, Iordan si Precup, care vor intra probabil pe parcursul reprizei.

Progresul rateaza o ocazie uriasa de a egala prin Lixandru, imediat dupa reluare.

Turris majoreaza diferenta prin golul lui Turkovic dar Progresul replica rapid cu reusita tanarului Stroe si scorul devine 2-1.

In prelungiri Turkovic reuseste dubla si meciul se incheie cu scorul de 3-1.

Vom intra în turul al treilea al Cupei României

Ediția 2019-2020 a Cupei României la fotbal va preceda debutul în noul campionat. Ieri, Federația Română de Fotbal a stabilit formatul de desfășurare al acestei ediții, anunțând numărul echipelor participante și faza în care acestea vor intra în competiție.

Astfel, în etapa I, care va avea loc pe 31 iulie, vor juca 42 de câștigătoare ale fazelor județene și 34 de echipe din Liga a III-a, probabil cele mai slab clasate în campionatul 2018-2019. În etapa a II-a vor evolua cele 38 de învingătoare ale turului inaugural, cărora li se adaugă alte 22 de formații din Liga a III-a.

În etapa a III-a, programată pentru data de 28 august, se vor afla cele 30 de formații învingătoare din turul precedent, la care se adaugă ultimele 13 formații din Liga a III-a și alte 11 echipe din Liga a II-a.

Precizăm că se folosesc clasamentele din sezonul 2018-2019, așadar o echipă precum Rapid, nou-promovată, figurează ca făcând parte din grupul formațiilor de Liga a III-a. În mod analog, Dacia Unirea Brăila, de exemplu, în această ecuație este considerată formație de eșalon secund.

Prin punctajul acumulat, Progresul Spartac este cel mai bun loc 3 al sezonului încheiat în vară, așa că, într-un clasament general al Ligii a III-a ar ocupa locul 11. Conform acestor calcule, echipa noastră se califică direct în turul al treilea, exact la fel ca și anul trecut.

În ediția 2018-2019 a Cupei României Progresul Spartac a eliminat două echipe de ligă secundă, CS Afumați 2-1 și Metaloglobus 2-0, după care, în 16-imile de finală ne-a învins Universitatea Cluj cu 1-0.

Termen limită pentru înscrieri prelungit

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a prelungi termenul limită pentru înscrierea echipelor în Liga a III-a, pentru sezonul 2019-2020. Mai multe grupări au întâmpinat probleme financiare și nu au putut achita garanția de 20 000 de lei, solicitată de către FRF. Printre numele cele mai sonore care se regăsesc pe această listă, a echipelor fără garanție financiară, sunt și brașovenii de la AFC Hărman.

FRF, prin Departamentul de Competiții, a decis prelungirea termenului-limită pentru înscrierea în Liga a III-a, pentru 18 iulie, ora 17.00.

Amicalul cu Turris are loc în nocturnă

Miercuri, 17 iulie, Progresul Spartac va susține prima partidă amicală a verii, în deplasare, la Turnu Măgurele, contra divizionarei secunde Oltul Turris din localitate.

Partida va începe la ora 19.00, stadionul de pe malul Dunării fiind dotat cu instalație de nocturnă. Anterior, Oltul Turris Turnu Măgurele a remizat în deplasare, într-un alt amical, 1-1 cu FC Argeș, formație cu care Progresul Spartac se va întâlni în cel de-al doilea amical al perioadei.

Sorin Colceag numit antrenor la Popești-Leordeni

SC Popești-Leordeni a anunțat numele noului antrenor, pentru sezonul 2019-2020. Sorin Colceag, cel care a mai fost pe banca tehnică a ilfovenilor, a preluat echipa de la Viorel Dinu, plecat în Golful Persic.

Sorin Colceag a jucat pe post de portar, în cariera sa, inclusiv la Progresul București. În sezonul 1994-1995, în Parcul cu Platani, el a prins 33 de meciuri în tricoul bleu-albastru.

Pe de altă parte, SC Popești-Leordeni va avea un amical cu CSA Steaua București sâmbătă de dimineață, în Ghencea.

Mâine expiră termenul de înscriere în Liga a III-a

În conformitate cu prevederile articolului 38 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, cluburile din eşalonul al treilea trebuie să completeze și să depună la FRF, până la data de 15 iulie 2019 inclusivcererea oficială de înscriere în competiție.

Începând cu sezonul 2019-2020, cluburile participante în competiţia Liga 3 trebuie să demonstreze, că până la termenul limită de depunere a cererii de înscriere (15 iulie anul curent) au depus în conturile precizate de serviciul financiar al FRF, cu titlul de garanție financiară, suma de 20.000 lei.

Garanția financiară va fi returnată cluburilor participante în competiţia Liga 3 la data de 15 mai a anului următor celui în care a avut loc depunerea.

Ocuparea locurilor vacante rămase libere după încheierea perioadei de înscriere în competiţia Liga 3 se va face în conformitate cu prevederile articolului 18 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice. 

Dacia Unirea Brăila continuă în Liga a III-a

Una dintre echipele ce ne-ar putea fi adversare, în noul sezon al Ligii a III-a, este Dacia Unirea Brăila. Formația de la mal danubian a retrogradat din liga secundă și a anunțat că își va muta sediul, temporar, la Însurăței, din cauza calității precare a gazonului de la Brăila.

Dacia Unirea va înscrie o echipă-satelit în Liga a IV-a, iar acum a depus un proiect de finanțare către Consiliul Județean Brăila.

Antrenorul echipei va fi, în continuare, Florentin Petre. La nivelul obiectivului, brăilenii nu au anunțat concret dorința lor de promovare în eșalonul secund, mărginindu-se la comunicate oficiale legate de chestiuni administrative.

Dacă se păstrează formula geografică de repartizare pe serii, din ultimele două sezoane competiționale, atunci Progresul Spartac are toate șansele să fie colegă de serie cu Dacia Unirea Brăila.

Post vacant de antrenor la Popești-Leordeni

Echipa de fotbal SC Popești-Leordeni a rămas fără antrenor principal, postul respectiv vacantându-se după plecarea în Golful Persic a lui Viorel Dinu. Acesta a dat curs ofertei venite din partea echipei Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite, acolo unde lucrează și Laurețiu Reghecampf. Dinu va fi antrenor al echipei de tineret U21 a acestui club. Viorel Dinu, fost jucator pe vremuri al Progresului din Cotroceni, era unul din cei mai „longevivi” antrenori din Liga a III-a, conducand deja de trei ani formatia din Popesti.

Ilfovenii așteaptă să găsească un nou antrenor, conducerea clubului fiind în tratative cu mai mulți tehnicieni. Definitivarea lotului si a programului de pregatire mai are, din acest motiv, de asteptat.

 

Reunire la Afumați

CS Afumați, una dintre colegele de serie de anul trecut pentru Progresul Spartac, s-a reunit pe 10 iulie, sub comanda antrenorului Vasile Neagu.

Ciprian Perju, ajuns la SCM Gloria Buzău, Robert Chira, Andrei Gavrilă, împrumut expirat şi Andrei Neagoe, aflat la final de angajament, nu mai fac parte din planurile lui Neagu pentru abordarea noului campionat. O situaţie specială o are Alin Zaharia care a decis să renunţe la activitatea competiţională la numai 32 de ani.

CS Afumaţi a antamat în compania unei colege de eşalon, CS Baloteşti, pentru data de 20 iulie, primul meci amical al verii.

Anul trecut, CS Afumați a fost eliminată de Progresul Spartac în Cupa României, dar a devansat bleu albastri cu o pozitie in clasamentul final al seriei.