Articole

Succes obtinut cu “infirmeria” plina

Asa cum suporterii formatiei bleu-albastre au putut observa, Progresul a aliniat ieri un prim unsprezece cu multe absente, platind tributul ultimelor deplasari disputate in conditii grele. Au lipsit Vlad, Lixandru, Petcu, Constantin si Tong, iar Parfeon, care intrase nerefacut, a trebuit schimbat si el dupa 30 de minute.

In aceste conditii, pe banca au luat loc numai juniori de 16 ani (Ciontos, Dumitru, M. Andrei, Zamfir, Balaceanu si Coseru), trei dintre ei – dintre care Coseru la debutul in cadrul echipei de seniori – intrand si pe teren pe parcursul jocului.

Victoria cu ”doar” 2-0 este cea mai stransa din cele patru meciuri disputate in acest sezon in Intrarea Vrabiei dar, in conditiile problemelor majore de efectiv cu care s-au confruntat progresistii, una foarte pretioasa.

Final de tur cu victorie

Progresul incheie turul cu o noua victorie, 2-0 cu Real Bradu, a opta in noua partide disputate.

Fundasul central Edi Radu a deschis rapid scorul (min 7), repetand reusita de la Clinceni, iar golgeterul Tudorache cu un frumos voleu a stabilit diferenta finala de doua goluri la noua minute dupa pauza.

Progresul termina astfel turul pe locul I, cu 25 de puncte din 27 posibile, patru mai mult decat CS Tunari si cinci peste Rapid II.

Au evoluat: Moro – Alexandrescu, E. Radu, Parfeon (33 M. Dumitru) – Costea, Purice (83 Coseru), S. Matei, A. Grigore – Ditu, Tudorache, Ohaci (72 M. Andrei).

Ultimul meci cu spectatori in Vrabiei

Astazi, in cadrul etapei a noua, ultima a turului sezonului regulat, Progresul Spartac va evolua de la ora 15 in Intrarea Vrabiei impotriva formatiei Real Bradu.

Pitestenii au promovat in aceasta vara in Liga a III-a si ocupa locul 4 in clasament – ultimul calificant pentru playoff- cu 11 puncte. Cele doua formatiinu s-au mai intalnit pana acum.

Va fi ultimul meci din an la care va fi permis accesul publicului, in limitele cunoscute, cele sase etape din retur programate in continuare urmand a se desfasura fara spectatori.

Trei meciuri s-au jucat azi

Trei dintre cele cinci meciuri ale etapei a noua, ultima a turului sezonului regulat, au avut loc astazi, cu urmatoarele rezultate:

Unirea Bascov – Academica Clinceni 2 1-1
Alexandru Dumitrache (23) / Marius Obedeanu (21)
FCSB 2 – Campionii FC Argeş 2  6-1
Alexandru Bodea (11, 38), Luca Ciontea (21), Rafael Trandafirescu (79), Luca Mitrică (82), Ștefan Coman (83) / Gino Oprescu (59)
Flacăra Moreni – Rapid 2  0-2
Ștefan Ghinea (55), Alexandru Ioniță I (71)

Rapid II, care a castigat cu 4-0 si restanta de marti cu Unirea Bascov (meci jucat la Bradu), acumuleaza 20 de puncte si urca, cel putin pana maine, pe treapta secunda a clasamentului, devansand pe CS Tunari, cu 18 puncte.

Costea convocat pentru lotul U18

Ionut Costea (primul din stanga, in fotografie) a fost propulsat de prestatiile bune din aceasta toamna, in care a evoluat constant ca titular in echipa de Liga a III-a a Progresului, pentru care a marcat si doua goluri, in vederile lotului national U18 al Romaniei. Astfel, el a fost convocat la o actiune de selectie pentru acest lot, programata in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie.

Reamintim ca la Romania U18 a evoluat deja luna aceasta colegul lui Costea, Adi Ohaci, in cele trei partide din cadrul Turneului celor patru natiuni, din care in meciul cu Spania ca titular. Aceste selectionari vin sa confirme rezultatele foarte bune din ultima vreme ale Academiei de juniori a Progresului Spartac.

Juniorii republicani au jucat la Calarasi

Juniorii republicani ai Progresului au evoluat astazi la Calarasi intr-o dubla cu formatiile clubului Dunarea.

Juniorii U19 au reusit – pe un teren extrem de greu – doar o remiza, 2-2, golurile noastre fiind marcate de Costea si M. Andrei. Progresul: Ciontos – Zamfir, Cergan, Vlasceanu, Bazgan – Costea, Vaduva – Dumitru, Butonasi, Pasare – M. Andrei. Au mai intrat Dinache, Simion, Anita, Jianu.

Si meciul echipelor U17 a fost unul echilibrat, progresistii castigand la limita, 3-2, marcatorii nostri fiind Coseru (11 m), Stanga si Abaluta. Au jucat: Soare – Badin, Diaconu, Costache, Tiron – Guliman, Marica – Lazarica, Stanga, Coseru -Popescu. Au mai intrat Anghel, Savu, Constantinescu, Stan, Abaluta.

Ieri, formatia U16 a cedat cu scorul de 4-1 in deplasare la FCSB, dar scorul a fost unul nedrept in raport cu evolutia foarte buna a tinerilor nostri fotbalisti.

Un succes muncit, pe un teren imposibil

Dupa o victorie ca aceea de sambata trecuta in derby-ul cu CS Tunari, meciul de la Clinceni parea o formalitate pentru Progresul, liderul autoritar al seriei. Dar conditiile grele de joc, cu teren mocirlos, cu zone acoperite de apa sau noroi si pase sau chiar suturi care se opreau la jumatatea drumului, au echilibrat raportul de forte de pe teren.

A fost nevoie de detenta lui Edi Radu (foto) pentru a debloca, pentru prima si singura data, tabela si a aduce cele trei puncte in Vrabiei. Iar bleu-albastrii merita aprecieri pentru accest nou succes obtinut in conditii “imposibile” care au dus si la accidentarile lui Ohaci si Lixandru – speram nu foarte grave.

Rezultatele si marcatorii etapei a opta

Iata rezultatele complete si marcatorii celor patru meciuri disputate azu in seria noastra:


Academica Clinceni 2 – Progresul Spartac  0-1
Eduard Radu (51)
Dinamo 2 – Flacăra Moreni   4-6 (foto)
Cătălin Grigore (25, 57), Tiberiu Curea (29), Claudiu Stan (66) / Andrei Iliescu (37), Bogdan Oancea (39, 83), Iulian Drăgan (40, 48), Daniel Roman (69)
Rapid 2 – FCSB 2  2-0
Alexandru Ioniță I (50), Andrei Ioniță (81)
Campionii FC Argeş 2 – Unirea Bascov 0-1
Sebastian Năstăsoiu (51)

Rapid acumuleaza 14 puncte si isi consolideaza pozitia pe podium, in urna Progresului (22 puncte) si CS Tunari (15).