Articole

Reguli de respectat în interiorul bazei sportive

În data de 2 iunie, grupe de copii și juniori ale AFC Progresul 1944 Spartac vor reveni la antrenamente. Pentru acest lucru, este nevoie ca participanții să respecte un set de reguli privind distanțarea socială pentru evitarea răspândirii virusului Sars-CoV2. Iată care sunt aceste reguli:

 • fiecare copil va veni la antrenament cu o declarație pe propria răspundere semnată de părinți;
 • prezența la poarta stadionului se face cu 5 minute înainte de începerea antrenamentului;
 • fiecare copil își va dezinfecta mâinile la intrarea în stadion;
 • antrenamentul va dura maximum 40 de minute;
 • fiecare copil va lucra cu mingea lui;
 • părinții nu au voie pe durata antrenamentului, în interiorul bazei sportive;
 • se intră pe poarta principală și se iese pe cea secundară (de la baloane);
 • portarii se antrenează separat;
 • se vor forma ateliere de maximum 3 jucători;
 • fiecare copil va avea propria sticlă de apă;
 • scuipatul pe teren este interzis;
 • după antrenament se va păstra, pe cât posibil, distanța socială.

Progresul Spartac a câștigat Cupa 1 Iunie

Echipa de fotbal virtual Progresul Spartac a câștigat Cupa 1 Iunie, competiție amicală organizată aseară, pentru PlayStation.

Rezultatele tur-retur în acest triunghiular, sunt următoarele:

Turris Turnu Măgurele – Mostiștea Ulmu 4-1

Mostiștea Ulmu – Progresul Spartac 2-1

Progresul Spartac – Turris Turnu Măgurele 1-0

Mostiștea Ulmu – Turris Turnu Măgurele 2-3

Progresul Spartac – Mostiștea Ulmu 6-0

Turris Turnu Măgurele – Progresul Spartac 0-2

Clasament:

 1. Progresul Spartac 9 puncte
 2. Turris Turnu Măgurele 6
 3. Mostiștea Ulmu 3

Echipa virtuală bleu-albastră se pregătește de reluarea competițiilor oficiale.

Felicitări și mult succes!

La Mulți Ani tuturor copiilor

În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului. Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“.

La 16 noiembrie 2016, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Clubul AFC Progresul 1944 Spartac are permanent porțile deschise pentru copii și, una dintre misiunile noastre, este aceea de a îndruma copiii spre fotbalul de mare performanță.

Urăm copiilor și familiilor multă sănătate!

Cupa 1 Iunie la fotbal virtual

În seara zilei de 1 Iunie, la fotbal virtual pe PlayStation, se va disputa o competiție amicală, găzduită de Turris Turnu Măgurele. Va fi un turneu triunghiular, tur-retur, invitatele fiind Progresul Spartac și ACS Mostiștea Ulmu.

Iată programul competiției:

21:00 AFC Turris vs ACS Mostistea Ulmu

21:30 ACS Mostistea Ulmu vs Progresul Spartac

22:00 Progresul Spartac vs AFC Turris

22:30 ACS Mostistea Ulmu vs AFC Turris

23:00 Progresul Spartac vs ACS Mostistea Ulmu

23:30 AFC Turris vs Progresul Spartac

Mult succes!

Progresul a depus dosarul de certificare pentru Liga II

Conform programarii facute de FRF, reprezentantii clubului Progresul Spartac au depus astazi, de la ora 14.30, dosarul complet pentru certificarea la Liga secunda in sezonul 2020-2021.

Documentatia este structurata pe cinci criterii si anume: sportive, de infrastructura, de personal si administratie, juridice si financiare.

Desi este un club mic, finantat in proportie de 100% din surse private, Progresul Spartac a depus toate eforturile necesare pentru a raspunde corect si complet exigentelor Ligii a II-a.

Terenul de la 1 Decembrie omologat pentru juniori

O comisie de specialitate a Federației Române de Fotbal a efectuat ieri, 27 mai 2020, o inspecție la baza sportivă din comuna giurgiuveană 1 Decembrie (foto), aparținând AFC Progresul 1944 Spartac.

Cu această ocazie, terenul cu gazon artificial din complexul sportiv a fost omologat și, în sezonul următor, va putea fi utilizat la nivelul juniorilor republicani U19, U17 și mai mici.

Astăzi, staff-ul tehnic progresist va depune documentația necesară și pentru obținerea licenței de Liga a II-a, condiție obligatorie pentru participarea la barajul de promovare în acest eșalon.

Comitetului Executiv al FRF a aprobat hotararea privind barajele de promovare in L2

La Casa Fotbalului, respectându-se condițiile sanitare și igienice în contextul epidemiei Covid-19, a avut loc astăzi o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Oficialii FRF au aprobat mai multe decizii ale Comitetului de Urgență, iar în ceea ce privește detaliile despre baraj, unele date care ne interesează sunt următoarele:

Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea la 5 a numărului de modificări permise în jocurile rămase de disputat din cadrul Cupei României, ediția 2019/2020. Schimbările vor putea fi efectuate doar în 3 momente ale jocului conform modificării Legilor Jocului aprobate de IFAB. De asemenea, vor fi respectate toate celelalte reguli aplicabile în prezent pentru jocurile din Liga 1 în ceea ce privește completarea raportului de arbitraj (20 de jucători înscriși în raportul de arbitraj și minim 8 jucători formați la nivel național).

Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea numărului de jucători ce pot fi înscriși în raportul de arbitraj în cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1, respectiv 20 (11 jucători titulari și 9 jucători de rezervă), cu obligația respectării numărului de jucători formați la nivel național conform regulilor aferente jocurilor din cadrul Ligii 1.

Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea în care jucătorii sancționați în prezent pentru cumul de cartonașe galbene sau pentru cartonașe roșii vor executa suspendările respective sau nu în cadrul jocurilor contând pentru play-off-ul Ligii 2. Astfel, jucătorii sancționați pentru cartonașe roșii (indiferent dacă este vorba de cartonaș roșu direct sau indirect) vor efectua suspendarea, în timp ce jucătorii sancționați pentru cumul de cartonașe galbene nu vor executa suspendarea în cadrul jocurilor din play-off-ul stabilit pentru Liga 2 (penalitatea financiară fiind în continuare valabilă). Cartonașele galbene aplicate jucătorilor anterior debutului play-off-ului se anulează. În jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediția 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menționat.

Nu s-a menționat o dată pentru barajul tur-retur de promovare la Liga a II-a.

AMFB va acorda titlul pe teren

În ultimele zile s-a acutizat disputa dintre oficialii Asociației Municipale de Fotbal București și cei de la CSA Steaua București, ultimii solicitând să li se atribuie titlul de campioni municipali și promovarea directă în Liga a III-a. Președintele AMFB, Marian Lumînare, a făcut trimitere la regulamente și a afirmat că titlul nu poate fi acordat altfel decât după criterii sportive. În orice caz, AMFB nu ar fi putut impune direct promovarea steliștilor în liga superioară, acest lucru făcându-se în urma unui baraj interjudețean.

Ipoteza cea mai realistă, vehiculată în anturajul fotbalului bucureștean, este că returul se va închide cu un singur tur între primele 6 clasate. Primele patru, dintre acestea, vor primi bonificația regulamentară și vor juca un singur tur de play-off, pentru stabilirea campioanei Capitalei.

După aceea, formația care va reprezenta Bucureștiul la baraj, va evolua într-o grupă de trei, baraj interjudețean pentru promovarea la Liga a III-a.

În momentul stopării campionatului, Liga a IV-a pe București avea, în partea sa superioară, următoarea configurație:

 1. CSA Steaua 54 de puncte
 2. Rapid II 47
 3. Bucharest United 46
 4. Progresul 2005 40
 5. AFC Asalt 40
 6. Metaloglobus II 25

Toate formații enumerate au disputat același număr de meciuri, 18.

Filă de poveste – Progresiști la baza Luceafărului

Luceafărul București a însemnat un proiect unicat în fotbalul românesc. Inaugurat în anul 1978, Centrul Național de Fotbal propunea comasarea tinerilor jucători din țară, sub forma unei echipe de club. Juniorii de la diverse categorii de vârstă urmau să primească școlarizare, cazare, masă și antrenamente de performanță. Roadele acestui proiect ambițios nu au întârziat să apară. Medalia de bronz de la Campionatul Mondial din Australia 1981, ori alimentarea naționalei României ani de zile cu jucători de valoare, reprezintă efectele pozitive ale experienței Luceafărul.

Ideea a pornit în 1976. De fapt, era doar o reconfigurare a ceea ce s-a întâmplat în 1962. Atunci, după ce naționala României de juniori cucerise titlul european, s-a înființat bunica Luceafărului, Viitorul București. cei mai talentați tineri au jucat un tur de campionat în Divizia A, după care echipa s-a desființat.

Oficialii Federației Române de Fotbal au trimis, în 1976, mai mulți antrenori de juniori în țară, să efectueze selecții. În colectivul tehnic s-au aflat și doi dintre reputații antrenori din sectorul juvenil, ambii progresiști: Ioan Kluge și Nicolae Gorgorin. După aceea, Aurel Măndoiu a fost numit la cârma selecționatei UEFA 81, formată din jucători născuți în 1962 sau mai tineri. Din nefericire, Măndoiu nu a mai fost menținut în funcția de antrenor și pentru turneul final din Australia.

Printre primii selecționați la Luceafărul s-au aflat și doi fotbaliști progresiști, ambii născuți în 1963, deci componenți ai lotului UEFA 82. Este vorba de portarul Constantin Gîrjoabă și de mijlocașul Emil Stoica. Progresul, sub comanda lui Gheorghe Cristoloveanu, cu cei doi fotbaliști în echipă, câștigase titlul la juniori mari, 1-0 cu FCM Baia Mare, în vara lui 1978. Gîrjoabă va ajunge și în lotul de la Antipozi, fiind medaliat cu bronz la Campionatul Mondial.

Luceafărul alinia echipe în mai multe competiții naționale. Cei mici, din clasele a IX-a și a X-a, jucau în campionatele de juniori republicani. Cei din clasa a XI-a evoluau la Divizia C, iar cei de clasa a XII-a jucau în Divizia B. Meciurile de la seniori ale Luceafărului nu se contabilizau în clasament, iar formațiile care dădeau jucători la lotul Luceafărul nu mai erau obligate, conform regulamentului, să folosească un jucător junior în teren.

Foarte frumoasă a fost partida din ediția Diviziei B 1979-1980 dintre Progresul și Luceafărul, câștigată de bleu-albaștri în Cotroceni, cu 1-0.

Proiectul Luceafărul a fost copiat de francezi, care au inițiat faimosul centru juvenil de la Clairefontaine. De asemenea, Federația Română de Handbal a imitat Luceafărul și a creat centre de excelență care au adus succese majore pe semicercuri, la Rm. Vâlcea (masculin), respectiv Sf. Gheorghe (feminin).

Luceafărul București s-a desființat în 1984, motivele fiind și acum neclare. Pretextul a fost existența unor lipsuri la… magazia de echipament.