Astăzi, pe Stadionul Intergaz din Popești-Leordeni, Progresul Spartac a obținut o victorie muncită, 1-0 (0-0) contra celor de la Agricola Borcea.

Jocul a fost foarte greu, oaspeții alergând mult pentru un rezultat bun. În plus, formația noastră a început partida poate prea relaxat, fapt care a nivelat mult valorile în teren. Agricola Borcea a avut șansa de a deschide scorul în minutul 14, când a ratat o lovitură de pedeapsă acordată după un henț în careu al lui Nemțescu. Portarul Răduță a plonjat pe direcția șutului și a reușit să respingă balonul.

După aceea, formația noastră a controlat mijlocul terenului însă fără să penetreze spre poarta adversă. Unele ocazii au apărut, cum ar fi câteva șuturi de la distanță sau pătrunderea pe dreapta a lui Nechita, finalizată cu un șut din unghi. În minutul 45, la un corner, Neacșu a reluat foarte bine cu capul, la câțiva centimetri de rădăcina barei.

Prima repriză s-a încheiat cu un scor alb, dar și cu senzația că jocul nostru s-a legat mai greu decât în alte situații.

După pauză, băieții noștri au plusat la capitolul condiție fizică, astfel că ocaziile s-au înmulțit. Donca a șutat în bara transversală, apoi am mai avut câteva oportunități însă balonul parcă s-a încăpățânat să nu intre în poartă. Apostol a trimis frumos către vinclu, iar alte situații de atacuri supranumerice nu au fost fructificate corespunzător.

În minutul 74, portarul oaspeților a scăpat mingea la o fază încâlcită în careu, Dedu a recuperat și a fost doborât de goal-keeper-ul advers. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Nechita care a șutat puternic, cu sete, sub bară.

Finalul a fost tot al nostru, cu o bară transversală a lui Lixandru, dar și alte bune posibilități de a mări avantajul pe tabela de marcaj.

Până la urmă am obținut trei puncte meritate, la capătul unui joc în care nu am primit gol. Ne-a ajutat și conjunctura, Axiopolis Cernavodă pierzând cu 3-1 meciul cu Farul Constanța, astfel că echipa noastră, cu 13 puncte, este din nou liderul seriei a II-a.

Antrenorul Andrei Erimia a folosit următoarea garnitură: Răduță – Nemțescu (min.33 Matache), Stoian, Neacșu, Parfeon – Frangu, Apostol – Dițu (min. 60 Lixandru), Donca, Nechita (min. 86 Zaharia) – Stanciu (min. 70 Dedu).

Chiar dacă nu a fost cel mai reusit joc, îi felicităm pe jucătorii noștri pentru dăruire și pentru efort!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s