Progresul Spartac a reușit astăzi, 28 octombrie 2017, să revină pe traiectoria victoriilor, învingând pe Delta Dobrogea Tulcea cu 2-1, în etapa a zecea a Ligii a III-a, Seria a II-a.

Desi echipa oaspete este una din partea inferioara a clasamentului, dominarea noastra teritoriala a produs in prima repriza putine ocazii clare de gol. Scorul a fost deschis abia in min 40 de Stanciu, care a marcat cu capul la o centrare venită de pe partea dreaptă de la Frangu. Repriza secunda continua in aceeasi nota de dominare a noastra iar in min 66 Donca a majorat avantajul nostru la 2-0, cu un șut de la marginea careului mare, dupa pasa primita de la Stanciu, dand senzatia ca soarta meciului este decisa.

Din pacate, relaxarea nejustificata si-a pus amprenta asupra jocului Progresului si, pana la final, tulcenii au preluat initiativa reusind golul de 2-1 si obligandu-l pe Raduta la alte cateva interventii in extremis.

Până la urmă, dăruirea jucătorilor, dar și schimbările tactice operate, ne-au permis să conservăm avantajul și să învingem la limită, cu 2-1.

Progresul Spartac a revenit în fotoliul de lider, cu 25 de puncte, însă astăzi, trebuie să recunoaștem, jocul nostru putea fi mai bun.

Important a fost că la primul meci în Liga a III-a pe Stadionul Progresul Spartac, omologat provizoriu pentru acest eșalon, formația bleu-albastră a repurtat o victorie care îmbracă un caracter istoric.

Au evoluat: Raduta – Parfeon, Stoian, Neacsu, Grigore – Frangu (84 Geana), Apostol – Nechita (86 Zaharia), Donca, Ditu (89 Lixandru)  – Stanciu (90 Dedu).

Hai Progresul!

Lasă un comentariu