Pe stadionul ARCOM, Progresul Spartac a termina turul de campionat en-fanfare, cu o victorie senzațională pe terenul celor de la FCSB II, echipă la care au jucat și fotbaliști de primă garnitură precum Golofca, De Amorin sau Pleașcă.Gazdele au condus la pauză cu 1-0, după golul lui Golofca, însă prima ocazie ne-a aparținut, în secunda 30, când Lixandru a scăpat singur cu portarul. Tot în primul mitan, Apostol cu un șut din careu, din drop, dar și Donca, de la distanță, ar fi putut înscrie. Echipa roș-albastră a avut momente de superioritate în primele 45 de minute, apărarea noastră fiind pusă, în special la fazele fixe, în dificultate.

În partea secundă, lucrurile s-au schimbat în favoarea noastră. Momentul cheie s-a petrecut în minutul 57, când antrenorul Andrei Erimia a recurs la o schimbare tactică. Nechita a fost înlocuit cu un fundaș, Leafu, iar căpitanul echipei, Stoian, a trecut pe post de al doilea atacant. Cu două vârfuri masive, Stanciu pistonând permanent apărarea, Progresul Spartac a avut altă vigoare.

Apostol a egalat în minutul 63 cu un șut de la marginea careului mare, din lateral dreapta, în diagonală. Apoi, pe fondul dominării noastre teritoriale evidente, la o lovitură libera de pe dreapta, Stoian a reluat cu capul în plasă, aducându-ne în avantaj, în minutul 77.

Stanciu și-a făcut datoria de golgheter în minutul 88, pulverizând orice emoție. Nouarul nostru a beneficiat de o eroare a unui apărător, a preluat și, după o cursă solitară de 30 de metri, a consfințit rezultatul final, 3-1 pentru Progresul Spartac.

Cu acest succes, formația noastră a câștigat titlul neoficial de campioană de toamnă a seriei a II-a din Liga a III-a, cu 34 de puncte.

Garnitura de start trimisă în teren de Andrei Erimia a avut următoarea configurație: Răduță – Parfeon, Neacșu, Stoian (90 Dedu), Grigore – Frangu, Apostol (87 Zaharia) – Lixandru (90 Tudorache), Donca, Nechita (min. 50 Leafu) – Stanciu.

Felicitări băieți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s