Progresul Spartac a remizat astăzi în deplasarea de la Slobozia, împotriva puternicei echipe locale, Unirea. Gazdele au început în forță și, profitând de crisparea noastră, au marcat două goluri în primele patru minute, prin Cazan si Raduca. Ambele reușite ale ialomițenilor au însemnat taxarea unor erori în defensivă, de plasament și sincronizare.

Practic, meciul a început pentru progresiști de la 0-2. Cu toate acestea, după coșmarul debutului, formația noastră s-a recuperat psihic ușor ușor și astfel a reușit să echilibreze jocul. Până la pauză Boangiu a avut o ocazie mare, după o cursă pe stânga, iar Stanciu a executat periculos o lovitură liberă de la 30 de metri. Importantă a fost și înlocuirea efectuată în minutul 20, când Stoian i-a lăsat locul lui Donca.

După pauză, progresiștii au continuat să preseze și să alerge după orice balon. Stanciu a mai avut o lovitură liberă foarte bine executată, de la aproximativ 30 de metri, însă mingea a lovit bara. În minutul 61, la o aglomerație în careu, Donca a preluat și a șutat plasat în poarta adversă. Acest gol ne-a descătușat, iar egalarea din minutul 70 a venit pe un fond logic. O altă fază prelungită de atac a noastră l-a adus pe Boiangiu în poziție de finalizare, acesta șutând cu sete, din vecinătatea porții, sub bara transversală.

Deși senzația formată a fost, după acest forcing bleu-albastru, că am putea câștiga, ne-am retras în apărare pentru conservarea punctului. Pe final au fost ocazii, nu foarte mari, la ambele porți.

Foarte bun a fost jocul defensiv al lui Apostol, care a recuperat baloane în fața propriului careu și s-a opus la câteva situații lângă poartă. Răduță a demonstrat siguranță între buturi, boxând mingi periculoase.

Remiza obținută la Slobozia este prețioasă, ținând cont de contextul descris. Dacă mai punem la socoteală și terenul moale, plin de smocuri, atunci egalul valorează și mai mult. Progresiștii sunt, în general, obișnuiți să joace pe teren sintetic, iar jocul are cu totul alte caracteristici pe gazon natural.

Formația cu care antrenorul principal Andrei Erimia a abordat partida a fost următoarea: Răduță – Parfeon, Stoian (20 Donca), Frangu, Apostol – Geana (81 Militaru) – Nechita (85 Grigore), Boiangiu, Lixandru – Tudorache (88 Stanga), Stanciu. Rezerve neutilizate: Ștef, Buliga, Iordan.

Formația noastră a acumulat, după acest egal, 38 de puncte, fiind la egalitate cu Farul Constanța, în fruntea clasamentului. Principala noastră mulțumire, după jocul de la Slobozia, este tăria de caracter și puterea de revenire, precum și forța de grup care a făcut ca omul cel mai bun din teren să fie echipa Progresul Spartac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s