Progresul Spartac a evoluat în prima etapă a returului Ligii a III-a la fotbal, pe Stadionul Municipal din Oltenița, împotriva localnicilor de la CSM, partida încheindu-se doar cu o remiză, 0-0. După o primă semiocazie a călărășenilor, jocul s-a echilibrat, formația noastră acomodându-se un pic mai greu cu terenul noroios și denivelat.

Abia după jumătate de oră, progresiștii au devenit periculoși pentru poarta adversă. Tudorache a marcat frumos, cu capul din plonjon, la centrarea lui Stanciu de pe dreapta, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Apoi Donca a șutat de la 30 de metri, iar portarul gazdelor a salvat de la rădăcina barei. Tot Donca a scăpat singur cu portarul advers, la pasa printre linii a lui Boangiu, dar s-a dus în lateral dreapta și a pierdut posibilitatea de finalizare. Leafu a șutat și el în blocaj, la un corner, ratând o altă oportunitate. A mai fost, până la pauză, o centrare deviată a lui Stanciu, care a fost boxată de goal-keeper-ul advers de la vinclu.

După o primă repriză albă, progresistii au continuat să joace bine în câmp, alergându-i pe oponenți de pe un flanc pe celălalt. Tudorache și Boangiu au șutat puternic de pe extrema dreaptă, însă peste poartă, iar la o lovitură liberă a lui Donca urmată de două recentrări, dar nimeni în acea aglomerație nu a șutat la poartă.

În minutul 57, Boangiu s-a desprins din marcaj și a fost faultat de portar în careu. Stancu a șutat însă telefonat și a permis plonjonul cerberului advers, tabela rămânând, din păcate, imaculată.

La puțin timp după irosirea loviturii de pedeapsă, Apostol a salvat de pe linia porții, la o fază surprinzătoare la care Răduță era depășit. Bleu-albaștrii au revenit în ofensivă, iar Boiangiu a mai avut un șut de la semidistanță, dar peste transversală. Nechita a fost eliminat pentru o presupusă lovire fără balon, în minutul 90.

În ultima parte, meciul a fost echilibrat, cu un ușor plus pentru ai noștri. Stoian, introdus pe post de atacant, a avut o foarfecă în minutul 90+1. Faza premergătoare este însă de aplaudat, deoarece am recuperat în propria noastră jumătate de teren, cu atac construit apoi după o succesiune de pase. Centrarea decisivă i-a aparținut lui Apostol.

În cel de-al cincilea minut suplimentar, arbitrul a acordat o lovitură liberă indirectă din careu, după ce portarul oltenițean a ținut mingea prea mult în brațe. Mingea a fost mișcată, dar Donca a șutat imprecis, mult pe lângă poartă, speranțele noastre de victorie năruindu-se.

Echipa aliniată de către antrenorul principal Andrei Erimia: Răduță – Parfeon, Leafu, Apostol, Lixandru – Frangu, Donca – Geană (min. 60 Stoian), Boangiu, Tudorache – Stanciu (min. 80 Nechita).

Rezerve neutilizate: Ștef, Iordan, Buliga, Matache și Militaru.

oltenita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s