Progresul Spartac a obținut astăzi un succes foarte important, pe terenul celor de la Agricola Borcea, scor 5-3 (1-1), într-un meci contând pentru etapa a optsprezecea din seria a II-a a Ligii a III-a.Formația noastră a deschis scorul prin Stanciu, care a trimis un sut superb de la 25 de metri. Tot el, dar si Apostol sau Tudorache au ratat desprinderea din situatii ideale, si in replica, pe finalul primei reprize gazdele au egalat prin Serban dintr-o lovitura libera de la 18 m, iar în startul reprizei secunde  (min. 47) au preluat conducerea, dupa o patrundere a lui Vaduva pe partea dreapta, pe tabela de marcaj. Bleu-albaștrii rateaza imediat o ocazie uriasa prin Stanciu dar in faza urmatoare (min. 50) reusesc egalarea, dupa un corner reluat cu … coapsa de Frangu.

Dupa alte 10 minute de dominare, a venit apoi randul lui Lixandru sa execute perfect o lovitură liberă directă de la 25 m lateral dreapta pentru 3-2. Un singur minut mai tarziu vârful nostru de atac Stanciu avea să inscrie cu o reluare din careul mic dupa o pasa excelenta a lui Ditu pentru detașarea pe tabelă la 4-2. Dominarea progresistă s-a accentuat și mai mult, iar in minutul 67 Tudorache a marcat golul 5, primul pentru atacantul de 17 ani intr-un meci oficial la seniori, cu o reluare din apropiere la coltul lung, la o faza la care mai intai Boiangiu sutase in transversala.

Pe final, in minutele de prelungire, dupa un festival de ratari la poarta gazdelor, Răduță a fost surprins ieșit din poartă la un sut de la 20 de metri al aceluiasi Serban, astfel că Agricola a marcat ultimul gol al meciului.

Victoria de la Borcea descătușează, echipa noastră fiind în pericolul unui blocaj psihologic, după egalurile de la Slobozia și Oltenița. Cu 42 de puncte, Progresul Spartac ocupă locul secund în serie. Echipele noastre de seniori, Liga a III-a și Liga a IV-a, sunt neînvinse în meciurile oficiale din 2018.

Au evoluat: Raduta – Apostol, Frangu (51 Leafu), Parfeon, Lixandru – Geana – Boiangiu, Donca (51 Grigore), Ditu – Tudorache (84 Iordan), Stanciu (63 Militaru). Salutam cu aceasta ocazia revenirea pe teren (pentru 90 de minute!) a lui Ditu si debutul la liga a treia al tanarului Paul Iordan (2000) venit in iarna de la ProTeam, care a fost la un pas sa inscrie chiar de la prima atingere a balonului!

Felicitări băieți!

borcea

Un gând despre „Succes pentru descătușare: 5-3 la Borcea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s