Progresul Spartac s-a impus cu scorul de 3-1 (1-1) în fața celor de la Victoria Traian, în etapa a XIX-a a Ligii a III-a la fotbal. Formația noastră a deschis scorul repede, în minutul 13, după incursiunea lui Dițu pe stânga. Acesta a centrat perfect în careu, unde Nechita, revenit după eliminarea de la Oltenița, a pus latul pentru 1-0. După deschiderea de scor, bleu-albaștrii au continuat să domine teritorial, însă neglijența în plasament și precipitarea la finalizare ne-a făcut să devenim ”campionii ofsaidului”. Atacanții progresiști au fost surprinși de cel puțin 10 ori în poziție afară din joc, în timp ce oaspeții au fost foarte timizi în acțiunile ofensive. Practic la prima lor incursiune în jumătatea noastră, Răduță a ieșit dintre buturi ca un libero și a respins.

Noi am continuat joaca de-a ocaziile, iar pe finalul reprizei, în minutul 39, vizitatorii au reușit, contrar cursului jocului, egalarea.  Roșu a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea ducându-se la vinclu.

După acest duș rece, antrenorul Andrei Erimia a schimbat la pauză trei jucători, introducându-i pe Geană (care a preluat și banderola de la Stanciu), Apostol și Militaru. Aceștia au iuțit jocul, iar rezultatul s-a văzut imediat. În minutul 50, la un un-doi, Lixandru a fost agățat în careu, obținând o lovitură de pedeapsă. Donca a transformat cu siguranță și ne-a readus în avantaj. În minutul 53, Militaru a sprintat pe extrema dreaptă, a centrat prin fața porții pe partea opusă, de unde Dițu a marcat în poarta goală.

Jocul nostru bun a continuat, Stoian având o incursiune solitară și, după câteva driblinguri, a șutat în plasa laterală. Militaru, la o centrare, a reluat cu capul mult pe lângă, deși erau trei progresiști singuri cu portarul advers, în timp ce Boiangiu a trimis de două ori balonul în stâlpii porții adverse.

Spre final, Militaru a scăpat singur cu portarul advers dar, în ciuda insistențelor sale, nu a reușit să înscrie al patrulea gol progresist.

Echipa noastră a arătat astfel: Răduță – Georgescu, Stoian, Leafu, Lixandru – Frangu (min. 46 Geană), Donca (min. 75 Grigore) – Nechita (min. 46 Apostol), Boiangiu, Dițu – Stanciu (min. 46 Militaru). Rezerve neutilizate Sandescu, Iordan, Mincă.

În acest meci Parfeon a efectuat etapa de suspendare pentru cumul de cartonașe galbene. Echipa noastră nu a primit nici un avertisment, așa că nu vor exista suspendați pentru derby-ul cu Farul Constanța.

Formația noastră are 48 de puncte și este la egalitate cu Farul Constanța, care a remizat, 2-2, în deplasare cu CSM Rm. Sărat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s