Progresul Spartac - CSM Ramnicu Sarat 3-1

Meciul contând pentru etapa a 21-a din Seria a II-a a Ligii a III-a, dintre Progresul Spartac și CSM Rm. Sărat, a avut un start fulminant. În primele 15 minute s-au marcat numai puțin de patru goluri.

Bleu-albaștrii au deschis scorul în minutul 5, la o fază controversată la care Apostol a reluat cu capul din apropiere. Mingea nu a atins plasa, însă arbitrul asistent a semnalizat gol, considerand ca linia portii fusese depasita inainte de interventia portarului.

Oaspeții au egalat în minutul 8, la o lovitură de colț, dar Ciprian Stanciu ne-a readus în avantaj imediat, în doar 30 de secunde de la reluare, cu o altă lovitură de cap, la o centrare a lui Grigore de pe dreapta.

În minutul 15, Apostol a trimis o centrare sutata, iar un fundaș advers (Fl. Sava, chiar autorul golului oaspetilor) a deviat păcălindu-l pe portarul coechipier. La adăpostul acestui avantaj de două goluri, formația noastră a încercat să închidă culoarele, știută fiind forța buzoienilor care în urmă cu două etape au ținut în șah chiar pe Farul Constanța.

Jocul a intrat apoi într-un regim de uzură, cu multe dueluri la mijlocul terenului, până la final echipa noastră negăsind drumul către gol, chiar daca Stanciu, Nechita sau Ditu au fost aproape de tinta. Nici oaspeții nu au reușit să reducă din handicap, la cateva suturi periculoase spre poarta lui Raduta.

Progresul Spartac s-a impus meritat, după aspectul jocului, cu scorul de 3-1 (3-1), iar acele prime 15 minute rămân de antologie pentru istoria recentă a progresiștilor.

Antrenorul principal Andrei Erimia a mizat, la acest joc, pe următoarea garnitură: Răduță – Grigore, Stoian, Neacșu, Parfeon – Boiangiu (81 Militaru), Geană – Nechita, Apostol (74 Zaharia), Dițu – Stanciu (87 Buliga).

Formula clasică 4-2-3-1 a dat din nou randamentul scontat, victoria bleu-albaștrilor fiind foarte prețioasă în economia clasamentului. Grație acestui succes, Progresul Spartac a ajuns la 51 de puncte și continuă să fie la egalitate, în fruntea clasamentului, cu Farul Constanța, asupra căreia avem însă avantajul meciurilor directe.

Un gând despre „Sfert de oră ”nebun” cu Rm. Sărat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s