În sezonul anterior, AFC Progresul 1944 Spartac a aliniat, în competiții oficiale, două echipe feminine. Lucrurile, conform antrenorului principal de la secția feminin, Gigi Marinescu (foto), vor sta la fel și în campania 2018/2019.

Vom alinia o echipă de junioare U15 la Liga Națională, sub egida Federației Române de Fotbal. De asemenea, vom aborda și competiția feminină pusă la dispoziție de către Asociația Municipală de Fotbal București, cu cele mici și cu cele care se vor încadra în limita de vârstă regulamentară. Important este ca fetele să joace”.

Marinescu lucrează de peste trei decenii în fotbalul feminin și afirmă că ”fetele se simt foarte bine în tricou bleu-albastru. Am găsit toată deschiderea și susținerea la Progresul Spartac, iar performanțele obținute la băieți le-au motivat, în egală măsură, și pe fete”.

Întrebat despre dezvoltarea fotbalului feminin, Gigi Marinescu este rezervat: ”Sunt multe greutăți financiare. Sponsorii nu se interesează de fotbalul feminin, așa că în multe cazuri familiile suportă unele cheltuieli. Nici FRF nu se mai poate implica precum odinioară. Vom depăși însă toate obstacolele și vom merge înainte”.

Mult succes echipelor feminine ale AFC Progresul 1944 Spartac, iar suporterii sunt așteptați să vină și la meciurile fetelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s