Cel mai potrivit interlocutor, înaintea partidei de Cupa României cu Metaloglobus, nu putea fi decât atacantul Ciprian Stanciu, cel care a pus umărul la promovarea echipei din Cartierul Pantelimon în liga secundă.

Stanciu a evoluat în turul campionatului 2016-2017 la Metaloglobus, în Liga a III-a, echipa promovand la finele acelei campanii. În pauza de iarnă, Stanciu s-a întors la prima sa dragoste, Progresul Spartac, el debutând la copiii lui FC Național, la vârsta de 10 ani.

Stanciu a fost atacant de mare vivacitate pentru echipa bleu-albastră, la promovarea în Liga a III-a, bucurându-se însă, în același timp, și de urcarea celor de la Metaloglobus în eșalonul secund. ”Cred că va fi un meci echilibrat. Metaloglobus are jucători valoroși pe plan individual, însă nu au avut timp să se omogenizeze. Este însă aceeași problemă și la noi, deoarece echipa are acum altă configurație. Ambele echipe văd Cupa ca pe o oportunitate, de aceea meciul va fi foarte greu. Mai este și aspectul, deloc de neglijat, că atât noi cât și ei evoluăm pe teren sintetic. Cred însă că noi vom fi ambiționați suplimentar de faptul că jucăm acasă, că avem suporterii alături. Acest lucru sper să ne dea forța necesară victoriei și calificării”.

Despre începutul ezitant de campionat al bleu-albaștrilor, Stanciu, autor a două goluri la Slobozia, afirmă: ”Nu trebuie să căutăm scuze, ci să muncim. Trebuie să eliminăm greșelile personale, deoarece, se știe, jocul greșeala așteaptă. Mă bucur că am marcat primele goluri în campionat la Slobozia, dar din păcate sunt trist pentru că nu am câștigat. Am avut două meciuri foarte grele în deplasare, la Rapid și la Slobozia, iar acasă a venit Tunariul, care este o echipă incomodă. Acuzăm o stare de oboseală, deoarece s-a jucat în ritm infernal, iar căldurile au fost insuportabile. Mai avem nevoie de câteva meciuri pentru a ne cristaliza formula”.

Întrebat despre obiectiv, atacantul progresist a fost tranșant: ”Trebuie să conștientizăm că acest sezon va fi foarte diferit, comparativ cu cel precedent. Atunci am avut adversare mai accesibile la început, cu excepția Sloboziei, iar moralul a fost ridicat. Acum trebuie să ieșim din pasa neagră, iar Cupa României ne poate revitaliza. Avem echipă foarte bună. Coechipierii, atât cei vechi cât și cei noi, muncesc mult la antrenamente, motiv pentru care am mare încredere și nu îmi este teamă să fixez obiectivul ocupării unui loc pe podium. Cred că ne vom clasa cel puțin pe locul al treilea, dar acum este important să câștigăm meciul cu Metaloglobus”.

Ciprian Stanciu a făcut apel și către suporteri: ”Știu că ora este cam nepotrivită, într-o zi lucrătoare, dar avem nevoie de sprijinul inimoșilor noștri suporteri. Ei sunt jucătorul cu numărul 12, la bine și la greu”.

Ciprian Stanciu, în afara terenului de fotbal, este dedicat sută la sută familiei, el devenind recent și tătic pentru a doua oara. Gândul însă îl duce tot către dreptunghiul magic: ”Aș vrea ca, în curând, să pot munci și ca antrenor la o grupă de copii a clubului progresist”.

In fotografie: Stanciu reia in gol mingea respinsa de portar dupa sutul lui Militaru pentru golul de 2-3 de la Slobozia (sursa foto: fb infoialomita).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s