Calificarea istorică în 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal a însemnat o adevărată lovitură de imagine pentru AFC Progresul 1944 Spartac.

Partida cu Universitatea Cluj-Napoca a fost transmisă secvențial la postul public principal, Radio România Actualități. În imaginea atașată este surprins în acțiune reputatul comentator radio Răzvan Apostolescu, cel care a transmis de pe Stadionul Progresul Spartac.

Omul de radio a vorbit în termeni laudativi despre jocul bleu-albaștrilor, pe care nu i-a considerat cu nimic inferiori clujenilor. Citând din transmisiunea de pe unde hertziene, reiese că Progresul Spartac a avut ocazii, a jucat de la egal la egal cu Universitatea Cluj, diferența creionându-se după un penalty precedat de un fault în atac.

Răzvan Apostolescu a făcut referiri la istoria clubului nostru în transmisiunea directă, dar și la organizarea internă, numărul de grupe de juniori și copii și așa mai departe. S-a insistat mai mult pe Progresul Spartac, desigur, în condițiile în care numele Șepcilor roșii este mult mai cunoscut în rândul microbiștilor români. Comentatorul a citat site-ul oficial al clubului, dar și pliantul de meci editat cu această ocazie.

Aceasta a fost prima transmisiune radiofonică efectuată vreodată de pe Stadionul din ,Intrarea Vrabiei. Condițiile pentru realizarea acestui comentariu au fost improprii, Răzvan Apostolescu improvizând prin urcarea, alături de tehnicianul care l-a însoțit, pe acoperișul vestiarelor. De la Stadionul Progresul Spartac au fost câte trei intervenții în fiecare repriză, plus alte informații punctuale, de genul minutul și scorul.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a comandat sosirea la stadion, pentru filmarea meciului, a unei echipe de cameramani cu aparatura necesară. Astfel a rezultat o transmisiune integrală deja încărcată pe Youtube  și care poate fi urmărită la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=lxS5M3_2REU&app=desktop

Semnalăm și faptul că alte instituții mass-media reputate, precum Gazeta Sporturilor și Liga2.ro au avut trimiși la fața locului, pentru reliefarea livetext a partidei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s