Eduard Radu este unul dintre fotbaliștii care în acest sezon au evoluat constant bine pentru Progresul Spartac. El are un traiect fotbalistic interesant, fiind descoperit și alfabetizat în fotbal de către actualul său antrenor, Andrei Erimia. Apoi a mai jucat la Regal Sport și la CSA Steaua București, dar acum s-a reîntors sub bagheta celui care i-a îndrumat primii pași în fotbal.

”Este un sentiment plăcut, care îți dă încredere, să joci la echipa antrenată de cel care te-a adus pe un teren de fotbal. Mă bucur că domnul Andrei Erimia mi-a acordat încredere, a insistat să vin la echipă și să joc”, spune Eduard Radu.

Autor al unui gol la Oltenița, în prima victorie progresistă a sezonului, apărătorul are apetit ofensiv demonstrat și la ultimul joc, cel cu FCSB II. Atunci el a șutat puternic iar mingea, din respingerea portarului, a ajuns la marcatorul golului, la Militaru. Apoi l-a servit ideal pe Stanciu care a ratat singur cu portarul. ”Important nu este cine marchează, ci ca echipa să câștige. Desigur că este bine să îți creezi astfel de oportunități, dar jocul colectiv este principalul nostru obiectiv, nu reușitele personale. Sau mai bine spus, reușitele personale trebuie să fie permanent în slujba echipei”, spune Eduard Radu.

Integrarea în grup i-a fost facilitată și de reîntâlnirea, în tricou bleu-albastru, cu câțiva coechipieri alături de care mai jucase: ”La Progresul Spartac am redevenit coleg cu Boiangiu, Dițu sau Parfeon, cu care mă cunoșteam dinainte.  Grație lor și lui Andrei Erimia m-am familiarizat rapid cu particularitățile de la Progresul Spartac și nu pot spune că am avut vreo dificultate de adaptare”, mărturisește Eduard Radu.

Jucător polivalent, Eduard Radu a fost folosit, până acum, pe mai multe posturi cum ar fi cele de fundaș central, fundaș stânga sau chiar mijlocaș stânga. ”Sunt gata să joc acolo unde mi se cere, în sprijinul echipei. Știu că înainte era un fundaș central foarte bun, Neacșu, plecat acum la Rapid. Nu pot spune neapărat că sunt înlocuitorul său, ci doar că vreau să îmi fac treaba cât mai bine și să cresc odată cu echipa”. Întrebat despre debutul la Liga a III-a, apărătorul progresist răspunde: ”Este o nouă provocare pentru mine. Nivelul este incomparabil cu Liga a IV-a. Mă bucur că am avut șansa de a debuta și de a mă remarca odată cu o echipă puternică precum Progresul Spartac”.

Ceea ce l-a frapat de prima dată pe Eduard Radu, la Progresul Spartac, a fost comportamentul suporterilor: ”La Steaua am jucat chiar și cu 2000 de fani în tribună, însă m-am convins, după venirea la bleu-albaștri, că nu contează cantitatea neapărat. Acești oameni care cântă și ne încurajează permanent sunt minunați și ne fac să jucăm cu sufletul pentru ei. Suporterii progresiști ne dau putere să mergem mai departe indiferent de rezultat sau cât de greu este meciul”.

Despre cele patru victorii consecutive, Eduard Radu are următoarea părere:  ”Păcat de începutul mai slab în care am fost loviți din plin de ghinion. Acum ne-am revenit și am legat victoriile, ceea ce este foarte bine. Cred că echipa va merge din ce în ce mai bine și vom urca între primele cinci locuri ale clasamentului cât de curând”.

Pentru Eduard Radu, venirea la Progresul Spartac a mai coincis cu o premieră în carieră, participarea la Cupa României: ”A fost ceva extraordinar. Am jucat numai cu echipe de ligă secundă, dacă includem și Afumațiul, care incheiase pe locul 5 anul trecut. Am eliminat pe Metaloglobus și am luptat de la egal la egal cu Universitatea Cluj, o echipă încărcată de istorie a fotbalului românesc. Poate că la anul vom reuși chiar mai mult de calificarea în 16-imile de finală”.

Înainte de a ne despărți, Eduard Radu a simțit încă odată nevoia de a sublinia mesajul său: ”Mulțumesc suporterilor și coechipierilor. Grație lor sunt convins că voi progresa mult la o echipă cum este Progresul Spartac. Pe suporteri îi invităm la meciuri în număr cât mai mare, deoarece este clar că ne ajută mult și că avem nevoie de ei”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s