Unul dintre marcatorii de la Medgidia, Marius Dițu, a fost invitat la discuție pentru rubrica săptămânală ”Interviuri progresiste”. Tânărul jucător bleu-albastru a fost, încă de la primele replici ale dialogului, tranșant: ”Am pierdut două puncte uriașe la Medigidia. Nu vreau să dau vina pe arbitraj. Poate că sunt dubii la acel penalty acordat împotriva noastră, însă principalii vinovați suntem noi. Am avut 2-0 și om în plus, apoi la 2-1 am ratat cel puțin 6 ocazii în postură de singur cu portarul. Daca noi marcam nu mai ajungeam în situația de a fi egalați in extremis. Este doar vina noastră și trebuie să ne-o asumăm. Acest egal are gust amar pentru noi”.

Marius Dițu este progresist de mic, el fiind alfabetizat în fotbal chiar de către antrenorul Andrei Erimia. Din acest motiv el poate face comparații elocvente: ”Față de sezonul trecut am pierdut la capitolul experiență, deoarece au plecat jucători cu ștate vechi de serviciu. În schimb, ceea ce ne bucură, este că înlocuitorii lor se dovedesc a fi la înălțime. Pe majoritatea îi cunoșteam înainte de a veni la echipă, așa că s-au integrat repede, iar acum este bine că au venit și rezultatele”. Întrebat de rezultate, Marius Dițu își aduce aminte din nou de remiza halucinantă de la Medgidia: ”Ce frumos ar fi fost să legăm a șaptea victorie consecutivă. Totuși, partea plină a paharului este că nu am pierdut și avem șapte meciuri la rând în care suntem neînfrânți”.

În sezonul trecut, Marius Dițu a fost unul dintre jucătorii care a crezut cu tărie în promovare: ”Faptul că nu am reușit să depășim Farul Constanța este un eșec. Trebuie să acceptăm termenul, oricât de dureros ar fi. Am fi putut promova, însă, din varii motive, nu am reușit”. Cu aceeași sinceritate dezarmantă, Marius Dițu explică matur și care este performanța acceptabilă pentru Progresul Spartac, în actualul campionat: ”Suntem conștienți că anul trecut putea fi al nostru și că actualmente nu ne putem gândi la promovare.  Cred însă că vom ocupa un loc de podium la finalul stagiunii. Mai trebuie înțeles aspectul că Progresul Spartac, totuși, este un proiect gândit pe termen lung, iar promovarea juniorilor din propria pepinieră este principalul obiectiv în momentul de față”.

În ultimele trei runde, Marius Dițu a marcat trei goluri identice, pe urmărirea mingii respinse de  portarul advers. Două dintre acestea au venit după lovituri libere: ”Nu este o schemă sau ceva prestabilit. Pur și simplu așa s-a nimerit să fie. Coincidența mă ajută, dar mai tare mă bucur de faptul că, prin aceste goluri, am reușit să îmi ajut echipa. Am simțit, de fiecare dată, că trebuie să sprintez, să urmăresc și să mă întâlnesc cu mingea la momentul oportun”.

După această replică, Marius Dițu simte nevoia să continue cu o completare interesantă: ”S-a scris pe site-ul nostru oficial că victoriile au venit după reintrarea în echipă a lui Apostol și Parfeon, ceea ce este adevărat. Numai că s-a omis faptul că la Oltenița, la prima noastră victorie stagională, și eu am revenit printre titulari, iar acest restart mă bucură enorm”.

Marius Dițu a fost accidentat în primele etape, motiv pentru care el a ratat câteva meciuri și apoi a fost rezervă: ”Am avut o contuzie puternică pe gambă, după un antrenament. Slavă Domnului acum totul este bine și sunt în plenitudinea forțelor fizice”, adaugă tânărul jucător bleu-albastru.

Marius Dițu este, în continuare, impresionat de atașamentul suporterilor și nu uită să remarce acest aspect: ”Suporterii noștri sunt literalmente unici. Sunt extraordinari.  Conduita lor ne ajută și ne este exemplu. Chiar la Medgidia, deși toți știam că am ratat victoria din cauza noastră, ei ne-au încurajat și au cântat pentru noi. Când mă uit la Liga I și observ că există echipe fără suporteri, îmi dau seama ce fericiți suntem noi că îi avem pe ei permanent alături”.

Marius Dițu este student în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Spiru Haret” din București, iar după finalizarea studiilor universitare ar dori, în secundar pe lângă fotbal, să urmeze și o carieră didactică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s