Începutul excelent de retur pentru Progresul Spartac ne-a alimentat speranțele atingerii obiectivului propus echipei, în iarnă, de către antrenorul principal Andrei Erimia: câștigarea returului.

După cele patru runde deja scurse, Progresul Spartac este singura echipă din seria a II-a a Ligii a III-a cu punctaj maxim. Cele patru victorii care ne-au adus 12 puncte sunt, în ordine cronologică: 3-1 cu Rapid, 2-0 la Tunari, 2-0 cu Unirea Slobozia și 4-1 la Modelu.

Astfel, într-un clasament strict al returului,. Progresul Spartac ocupă prima poziție, cu 12 puncte. Bleu-albaștrii sunt urmați, în această inedită ierarhie, de CS Afumați, cu 10 puncte, Rapid, 9 puncte, si Inainte Modelu cu 7 puncte.

După modelul sud-american, ne-am inspirat spunând că dorim să câștigăm ”Clausura”, adică a doua parte a campionatului. Clausura este un sistem competițional care decernează un titlu național echipei care câștigă returul, având o largă răspândire, de exemplu, în țările latino-americane. Printre federațiile care utilizează sistemul cu două titluri naționale, Apertura și Clausura, se numără, în momentul de față: Canada, Belgia (liga secundă), Belize, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, SUA sau Venezuela. Marile forțe Argentina și Brazilia au renunțat la acest sistem.

Va vom tine la curent cu evolutia clasamentului „Clausura” pe parcursul returului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s