George Ganea, legitimat actualmente la Viitorul Constanța, fiul fostului internațional Ionel Ganea, a marcat primele sale goluri în Liga I. Puștii lui Gheorghe Hagi s-au impus în play-off, pe terenul celor de la Astra Giurgiu, cu scorul de 4-1. Ganea, în vârstă de 19 ani, a punctat de două ori.

George Ganea a lucrat o perioadă, la începuturile carierei sale fotbalistice, cu Andrei Erimia la AFC Progresul. Antrenorul echipei Progresul Spartac își amintește de calitățile deosebite pe care le etala, încă din copilărie, pe terenul de fotbal, George Ganea.

De relația cu George Ganea se leagă și un mic regret al lui Andrei Erimia. Echipa progresista, campioana a Bucurestiului la categoria sa de varsta, se afla la Mangalia, iar Ganea s-a îmbolnăvit de amigdalită, nefiind apt să mai intre în teren la faza nationala a campionatului de juniori D. Turneul era organizat chiar la baza Viitorului, iar amfitrionii s-au bucurat când Progresul, fără Ganea, a ratat la loviturile de departajare calificarea din faza grupelor. Specialiștii Academiei lui Hagi considerau că Progresul, cu George Ganea în atac, era singura echipă capabilă să le pună probleme în acel turneu.

În orice caz, dobrogenii l-au remarcat pe Ganea junior și, după ani distanță, acesta a ajuns să puncteze în tricoul lor, în eșalonul de elită al fotbalului românesc.

George Ganea a trecut cu bine peste o accidentare gravă. El a mai înscris, în liga secundă, pe vremea când avea 16 ani, pentru Rapid, iar o perioadă a jucat la echipa de tineret a clubului italian AS Roma.

Viitorul Constanța, cu marele Gheorghe Hagi la timonă, continuă să fie un proiect unicat în fotbalul românesc, producând fotbaliști pentru export, în condițiile în care exigențele performanței sportive sunt un criteriu definitoriu de activitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s