Se tot vorbește, în circuit progresist, despre Clausura, un termen împrumutat din vocabularul fotbalistic sud-american. Am săpat pentru dumneavoastră, stimați cititori, în istorie, și am descoperit un lucru interesant.

În anii 1960-1970, Progresul București avea dese contacte cu echipe din America de Sud care, în perioada verii, ne vizitau țara pentru partide amicale. Erau vremurile în care naționala României efectua lungi turnee de pregătire în America de Sud, țara preponderent vizitată fiind Brazilia.

În sezonul 1961-1962, atunci când am participat și în Cupa Cupelor, am disputat un meci amical împotriva echipei boliviene Always Ready La Paz, pe care am învins-o cu 5-2. Un an mai târziu, într-un alt amical de gală, bancarii învingeau pe Cerro Montevideo, din Uruguay, cu 4-1. În 1963 am remizat cu naționala Japoniei, scor 1-1, după care vara care a precedat sezonul 1967-1968 să fie cea mai fructoasă din acest punct de vedere.

Progresul a remizat în Dr. Staicovici cu Portuguesa Rio de Janeiro, din Brazilia, scor 2-2. Apoi a venit Bonssuceso Rio de Janeiro, de asemenea din Țara Sambei, cu care progresiștii au remizat în două rânduri, 1-1 și 2-2.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s