La meciul fostelor glorii, dintre Progresul și Rapid, a participat fostul fotbalist progresist Victor Ene (in foto, in prim plan, urmarind meciul de Liga a III-a), considerat unul dintre cei mai tehnici mijlocasi ai generației sale. Victor Ene este actualmente antrenor colaborator în staff-ul tehnic al echipei naționale de juniori U16 a României. El a acceptat un dialog pe tematică progresistă, declarându-se încântat de invitația care i s-a făcut, să participe la sărbătoarea bleu-albastră.

”M-am bucurat să văd o echipă, Progresul Spartac, atât de bine organizată și care a meritat victoria cu CS Afumați. Pe de altă parte, voi răspunde, în măsura timpului disponibil, oricărei invitații să particip la evenimente în care este implicată echipa mea de suflet. Legat de acest lucru, mi-ar plăcea să existe un singur Progresul. Eu, în calitate de vechi progresist, consider că această schismă nu aduce nimic bun nimănui.  Respect eforturile făcute de suporteri și de oficialii grupării Progresul Spartac, care dorește să mențină activ spiritul vechi și inegalabil al Progresului”.

Victor Ene a jucat la Progresul încă de la copii, sub comanda unor antrenori legendari din Parcul cu Platani, cum ar fi Kluge sau Gorgorin. Apoi a debutat la echipa de seniori, iar ulterior a fost transferat la Victoria București. A rămas în istoria acestei echipe, în sezonul 1987-1988, fiind primul marcator al ei în cupele europene la un meci disputat în Cipru, pe terenul celor de la AEL Larnaka, scor 1-0. Ene a marcat atunci în minutul 51. În aceeași ediție, Victoria a fost eliminată de puternica Dinamo Tbilisi, reprezentantă a URSS.

Ene a fost trimis apoi la Tg. Mureș, la Bacău și la Tg. Jiu, fiind sub contract cu Victoria. După Revoluția din 1989, când clubul respectiv s-a desființat, s-a întors acasă, la Progresul, alături de alți jucători precum Dună sau Ciobotariu. Bancarii erau atunci lideri într-o serie de Divizia C, urmând să promoveze la finele sezonului.

Victor Ene a rămas la Progresul până în decembrie 1994. A jucat pe toate posturile din compartimentul median, având același randament, foarte bun, ca mijlocaș central, dar și ca mijlocaș lateral, dreapta sau stânga.

Concluzia trasă după acest dialog de către Victor Ene se leagă tot de istorie: ”Înainte vreme Progresul era un club mare, cu multe secții și cu performanțe deosebite. Noi fotbaliștii aveam, invariabil,  ziua de luni rezervată tenisului. Jucam pe terenurile de zgură din Dr. Staicovici, iar când vremea era nefavorabilă mergeam în sala de jocuri. Sportivii de la celelalte secții, de asemenea, veneau la noi la fotbal. Ne susțineam reciproc și eram ca o mare familie. Așa a fost Progresul…”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s