Unul dintre oamenii de bază ai echipei Progresul Spartac, fundașul stânga Bogdan Grigore, a decis, la finele acestui sezon, să agățe ghetele în cui. El a pus capăt carierei de fotbalist, urmând să rămână alaturi de staff-ul bleu-albaștrilor. Momentul a trecut oarecum ignorat, pe nedrept, de site-ul nostru, deoarece ultima sa aparitie pe teren s-a petrecut in penultima etapa, in jocul de acasa cu CS Afumati (foto), dar Bogdan s-a aflat pe banca si la ultimul meci, cel cu Borcea, cand nu a mai intrat insa pe teren. Revenim insa acum asupra subiectului, mai ales ca Grigore („B”, acum ca avem si un „A”) este practic primul fotbalist care se retrage direct de la Progresul Spartac, in cei trei ani de la inceperea proiectului!

Trebuie menționat că, pe parcursul sezonului 2018-2019, Bogdan Grigore a fost atât fotbalist legitimat cât și administrator la baza sportivă Progresul Spartac. Chiar cu acest aspect debutează interviul nostru cu Bogdan Grigore, discuția având, evident, o valoare sentimentală: ”Am fost singurul care a continuat să muncească și să joace. Dacă în sezonul 2017-2018 eram mai mulți care munceam în paralel, apoi am rămas doar eu. Sigur, la mine a fost o situație specială, deoarece nu trebuia să mai pierd timpul cu transportul, cum locul de muncă și cel de antrenament coincideau. La început m-am temut de această dublă calitate și credeam că nu voi face față. Treptat, ajutat de toți din grupul progresist, mi-am găsit cadența și sper să nu mă fi făcut de râs în vreuna dintre ipostaze”.

Bogdan Grigore a jucat, în carieră, la Liga a III-a, la echipe precum CS Berceni, Gloria Bistrița sau CS Balotești: ”Peste tot am pus suflet și am iubit fotbalul cu patimă. Acum, când a venit timpul pentru fluierul final, sper să las în urmă doar amintiri frumoase. Desigur că aș fi vrut să joc mai sus, iar la un moment dat, la Bistrița, am cochetat cu lotul echipei mari, de primă ligă. Era antrenor Șumudică, dar până la urmă nu am prins prima garnitură”.

Bogdan Grigore a venit cu sufletul deschis la Progresul Spartac, iar perioada între bleu-albaștri i-a încununat cariera pe dreptunghiul magic: ”Nu m-aș fi gândit niciodată la o astfel de încheiere literalmente superbă. Au fost trei ani magnifici. Am promovat în Liga a III-a, apoi am luptat cu echipe de tradiție precum Farul Constanța sau Rapid București. A fost extraordinar. Nu am cum să descriu exact acest sentiment, în cuvinte. Este simplu – Progresul Spartac, un proiect unic, de inimă”. De altfel, fanii isi amintesc cu siguranta partidele memorabile facute de fundasul nostru (dreapta sau stanga, dupa cum a fost nevoie) in barajul epic de la Crevedia sau in meciul ce ne-ar fi putut aduce promovarea in Liga a II-a, cu Farul, de la Constanta.

Dinamovist din copilărie, Bogdan Grigore își amintește cum vedea echipa Progresului sau FC Național ulterior: ”Erau mereu o echipă incomodă. Ne băteau (n.r – pe Dinamo) atunci când aveam nevoie de puncte. În plus, știu că și suporterii aveau o altă stofă. Era o galerie de intelectuali în Parcul cu Platani”.

Bogdan Grigore este unul dintre oamenii care poate, cel mai ușor, să sintetizeze ascensiunea vertiginoasă a echipei Progresul Spartac din ultima vreme: ”Unitatea de grup, o filosofie comună, o pregatire permanentă și exactă, dorința de performanță, acestea sunt secretele”. Întrebat despre progresul echipei, Bogdan Grigore realizează succint o radiografie: ”Am pierdut nemeritat promovarea la duelul cu Farul. Dar acest eșec ne-a întărit. Echipa s-a întinerit și a început să joace și mai bine. Acum, cu Rapidul, șansele erau destul de mici. Dar să nu uităm că am ajuns în 16-imile Cupei României și am jucat cu Universitatea Cluj, o altă performanță. Apoi am câștigat returul și am urcat pe podium. În plus, suntem din ce în ce mai buni și echipa are încă potențial de creștere care va fi exploatat curând”.

Volens-nolens, gândurile se leagă din nou de două leitmotive ale discuției: retragerea sa din fotbal și promovarea echipei. Bogdan Grigore leagă iscusit frazele astfel încât să avem răspuns multiplu: ”Este un sentiment foarte greu de suportat. Limitele fizice, naturale, impun retragerea, chiar dacă sufletul mai vrea. Este un moment extrem de dificil pentru orice fotbalist. Mă consolez însă cu gândul că voi fi mai departe alături de băieți, că voi fi și de aici încolo parte integrantă a grupului Progresul Spartac. Astfel, voi continua să fiu la meciuri, la antrenamente, în tricou bleu-albastru. Voi face mai departe ceea ce îmi place și voi continua acești trei ani minunați. Sunt ferm convins că vom promova în Liga a II-a. La cum progresează echipa, doar un cumul neverosimil de factori ai ghinionului ne poate împiedica în sezonul care urmează să nu fim la promovare. Sper ca la anul pe această vreme să mă contactați din nou pentru un interviu progresist, pentru a confirma pronosticul promovării. Vă aduceți aminte că și la precedenta noastră discuție am fost optimist și așa voi rămâne”.

Bogdan Grigore, aflat în pragul despărțirii oficiale de ghetele cu crampoane, are, la final de interviu, un mesaj: ”Aș vrea, din tot sufletul, să mulțumesc tuturor de la Progresul Spartac, care m-au ajutat, mi-au oferit momente minunate și, iată, până și retragerea mi-au făcut-o foarte lină. Antrenorilor, conducătorilor, colegilor de echipă, dar mai ales suporterilor, le mulțumesc din suflet și cu suflet. Tuturor celor menționați le dau asigurări că voi face tot ce îmi stă în putință ca, în calitate de șef al bazei, să nu le lipsească nimic. Rămân al vostru, cel pe care l-ați cunoscut și semnez cu lacrimi în ochi pentru voi: Bogdan Grigore!”

Un gând despre „Bogdan Grigore: ”Cei trei ani la Progresul Spartac au fost cei mai frumoși din carieră”

  1. Bogdane jos palaria ..de cand te-am cunoscut,in acest proiect Progresul Spartac,am vazut un tip energic si hotarat in tot ceea ce face…speram pentru binele copiilor nostri si numai ca baza noastra sa arate mai frumos si sa fie mai atragatoare pentru tot ceea ce inseamna fotbal si miscare…bafta pe mai departe si multa putere de munca….Respect

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s