Fila de istorie progresistă, de astăzi, îl are în prim-plan pe fostul fotbalist de la Progresul, Nicolae Tănăsescu. Născut pe 9 octombrie 1949, Tănăsescu a debutat la Progresul București în anul 1970. Doi ani mai târziu, odată cu admiterea la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UNEFS București, s-a transferat la Sportul Studențesc, de unde a prins în două rânduri echipa națională a României.

Tănăsescu a făcut parte și din echipa României care, în anul 1974, a devenit campioană mondială universitară.

Caracterizat de presa vremii drept un fundaș lateral dreapta modern, tenace și ambițios, Tănăsescu s-a remarcat și prin dorina permanentă de a se perfecționa. La vremea retragerii s-a întors acasă, la echipa sa de suflet, Progresul Vulcan București, pentru care a jucat la ”cântecul de lebădă”, în sezonul 1981-1982.

Personalitate enciclopedică și erudită, Nicolae Tănăsescu s-a remarcat printr-un spirit de colegialitate deosebit, precum și prin nivelul cunoștințelor pe care le-a dobândit de-a lungul vremii. A fost, ulterior, antrenor la mai multe echipe. Profesor de sport, Nicolae Tănăsescu a fost pasionat de istoria universală, fiind capabil să susțină la nivel decent o discuție cu specialiștii în materie.

Era adeptul celor afirmate de către celebrul antrenor italian Arrigo Sacchi conform căruia ”fotbalul este cel mai important lucru dintre lucrurile mai puțin importante”.

Indiferent de moment al carierei sale, Nicolae Tănăsescu a rămas iremediabil îndrăgostit de atmosfera din Parcul cu Platani, vorbind întotdeauna la superlativ de echipa care l-a lansat în fotbalul mare, Progresul București.

Discret, așa cum a fost întotdeauna, Nicolae Tănăsescu s-a stins în martie 2006, lăsând un mare gol în familie, dar și în rândul suporterilor bleu-albaștri.

Un gând despre „In memoriam Nicolae Tănăsescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s