Adversara noastră din etapa a opta este Sporting Roșiori, lanternă roșie cu numai patru puncte în actuala stagiune. Teleormănenii s-au reunit în pripă, ei fiind invitați de Federația Română de Fotbal, să joace în Liga a III-a, cu o săptămână înainte de startul campionatului.

Sporting retrogradase în sezonul anterior și se pregătea să joace în campionatul județean Teleorman, dar a acceptat oferta de la Casa Fotbalului, așa că pentru antrenorul Alexandru Gheorghe, fost jucător la Foresta Fălticeni, a fost o misiune foarte dificilă să încropească un lot competitiv.

Cel mai cunoscut jucător al roșiorenilor, actualmente, este fundașul central Liviu Floricel, cel care a jucat aproape 30 de meciuri în prima ligă, la Internațional Curtea de Argeș sau Ceahlăul Piatra Neamț. Echipa se află pe ultimul loc, cu 4 puncte obținute, singura victorie fiind consemnată în etapa a doua, 1-0 pe teren propriu cu Flacăra Moreni, exact după ce dâmbovițenii jucaseră în Cupa României contra noastră.

Sporting Roșiori este susținută de către Primăria și Consiliul Local Roșiorii de Vede. Important nod de cale ferată, Roșioriul are o veche și frumoasă tradiție fotbalistică. Echipa orașului a ajuns, la un moment dat, până în Divizia B, având susținerea fabricii de vagoane ROVA. Foarte mulți localnici sunt susținători ai Rapidului, din motive lesne de înțeles. În contrapartidă cu aceștia, în anii 60-70 s-a creat, la Roșiori, un mic grup de suporteri progresiști, echipele la modă ale regimului, Steaua și Dinamo, nefiind printre cele mai iubite.

Vă așteptăm la meci, pe Progresul Spartac, sâmbătă, 12 octombrie, cu începere de la ora 15.00!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s