Progresul Spartac a fost aproape de a egala recordul de eficacitate al campionatului Ligii a III-a, învingând pe Tractorul Cetate, astăzi, cu scorul de 9-0 (4-0). Căpitanul echipei Ciprian Stanciu a deschis scorul în minutul 19, în urma unei plecări de la limita ofsaidului, după care Tudorache a reușit două goluri din preajma porții, în minutele 28 și 36. O altă acțiune cursivă s-a consemnat în finalul reprizei (min 43), șutul lui Milea, de pe linia careului mare, ajungând în poartă.

Oaspeții l-au avut între buturi pe veteranul Nedelcea, în vârstă de 50 de ani, dar acest fapt nu știrbește cu absolut nimic din meritele bleu-albaștrilor. În repriza secundă ei și-au făcut mai departe jocul, morișca de pase de la mijlocul terenului  punându-l în poziție de finalizare pe noul intrat Curt, care a lobat în plasă, în minutul 52. Oaspeții au cedat fizic și scorul a luat proporții în ultimul sfert de oră. Stanciu a completat hattrick-ul cu două goluri din interiorul careului, minutele 74 și 76, iar Ispas și Petcu, ambii intrați de pe banca de rezerve, au marcat golurile 8 și 9 în minutele 78, respectiv 89.

Acesta este cel mai categoric scor al echipei noastre în Liga a III-a, la egalitate cu cel realizat in 2017 la Traian, cu Victoria. De asemenea, un fapt mai rar a fost că au înscris trei înlocuitori. Stanciu putea marca golul 10 dintr-o lovitură liberă, mingea lovind transversala. De asemenea, în prima repriză, Andrei Grigore a nimerit de două ori bara. La prima situație, consemnată înainte de a se deschide scorul, apărătorul progresist a reluat cu capul în transversală, apoi a avut un șut deviat, de la 17 metri, într-un stâlp al porții.

Echipa trimisă în teren de antrenorul Andrei Erimia: Voican – Parfeon, Acasandrei, Leafu, Șandru – Donca (62 Boiangiu), Milea (46 Petcu), Geană, A. Grigore (46 Curt) – Tudorache (62 Ispas), Stanciu. Rezerve neutilizate: Jipa, Vlad, Lolescu.

În urma acestui succes, cu 21 de puncte și golaveraj 27-6, Progresul Spartac a preluat fotoliul de lider al seriei, acest fapt fiind notat în premieră, cu excepția primei etape, după victoria la masa verde cu Brașov.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s