Deoarece ieri, din motive electorale, s-a desfășurat întreaga rundă de Liga a III-a, suntem în măsură să anunțăm că în trei dintre cele cinci serii se cunosc campioanele de toamnă. În seria I, Aerostar Bacău, deși a pierdut surprinzător pe teren propriu cu CSM Focșani, scor 0-1, va ierna în postura de lider, având 36 de puncte. Echipa care a retrogradat după un sezon în Liga a II-a este urmărită de Ceahlăul Piatra Neamț și Foresta Suceava, cu câte 32 de puncte, dar și de Bucovina Rădăuți, care, cu 31 de puncte, nu a renunțat la lupta pentru promovare.

În seria a IV-a, Universitatea Craiova 1948, echipă patronată de Adrian Mititelu, conduce detașat cu 38 de puncte, formațiile care o urmează fiind la o distanță semnificativă. Șoimii Lipova,. Progresul Pecica și Crișul Chișineu Criș au, fiecare, câte 25 de puncte.

În seria a V-a, Fotbal Comuna Recea are 31 de puncte și nu mai poate fi ajunsă, până la finalul turului, de Minaur Baia Mare, 27 de puncte, sau Luceafărul Oradea, 26 de puncte.

În seria a II-a acest titlu simbolic de campioană de toamnă este încă în dispută. Unirea Slobozia, echipă neînvinsă, a acumulat 36 de puncte, fiind urmată de CS Afumați și revelația Mostiștea Ulmu, care au câte 33 de puncte. Ultima etapă înainte de vacanță poate schimba ierarhia, deoarece programează un derby între Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, în vreme ce CS Afumați este favorită certă a partidei cu FCSB II. Titlul neoficial de campioană autumnală se decide la golaveraj, independent de meciul direct, așa că oricare dintre cele trei poate fi lider după etapa de săptămâna viitoare.

În seria noastră, progresiștii cunosc deja aspectele. Progresul Spartac este lider cu 31 de puncte, la egalitate cu CSM Slatina. Ultima etapă a turului înseamnă un duel la distanță, ambele echipe din frunte având meciuri foarte grele, în deplasare. Noi mergem pe terenul Universității Craiova II, în vreme ce oltenii pleacă la Râșnov. Diferența este că oponenta bleu-albaștrilor este pe podium, cu 27 de puncte și obiectiv declarat de promovare, în vreme ce formația brașoveană staționează în plutonul median al clasamentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s