Turneul preolimpic sud-american de fotbal are loc, în aceste zile, în Columbia. Până acum s-au disputat trei etape din faza grupelor preliminare. În Grupa A conduce Argentina, care s-a impus cu 2-1 în fața Columbiei și cu 2-0 în meciul cu Chile. Pe locul secund al grupei se află chilienii care au obținut două victorii: 3-0 cu Ecuador și 1-0 cu Venezuela. Ecuador a fost deja eliminată matematic.

În grupa B, Brazilia are maximum de puncte după 1-0 cu Peru și 3-1 cu Uruguay. O urmează Paraguay, Peru, Bolivia și Uruguay, fiecare cu câte 3 puncte din tot atâtea meciuri disputate.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica pentru faza finală, care înseamnă o grupă de patru formații, cu clasament de la zero. Turneul preolimpic, care se va încheia pe 9 februarie, este primul care se dispută din 2004 încoace. Lotul Braziliei este garnisit cu jucători cunoscuți din Europa precum Paulinho (Bayer Leverkusen), Matheus Cunha (RB Leipzig), Iago (Augsburg), Dodo și Maycon (ambii Șahtior Donetsk).

Echipele de club nu au fost obligate, conform regulamentelor internaționale, să disponibilizeze jucătorii pe care îi au sub contract pentru această competiție. Primele două clasate la turneul preolimpic din Columbia vor merge la Tokyo, acolo unde va fi prezentă și naționala olimpică a României.

Brazilia este ultima campioană olimpică, la Rio de Janeiro, după o finală tranșată la loviturile de departajare contra Germaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s