Echipele din Liga 2 şi Liga 3 vor fi ajutate de Stat să supravieţuiască după ce Ordonanţa de Guvern din perioada stării de urgenţă va fi adoptată. Remuneraţiile jucătorilor vor fi plătite din fondul de salarii şi ”se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020” – menţionează textul de lege.

În urma unei Ordonanţe de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei pandemiei determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, sportul românesc primeşte un ajutor.

La solicitarea AFAN s-au introdus si contractele de activitate sportiva în această Ordonanţă de Urgenţă. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echilvalentul a 800 de euro.

Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, cum este cazul celor din Liga 3, în primul rând, şi Liga 2, iar cei care vor pierde sunt cluburile sportive cu sportivi care au salarii mari, cum este cazul în Liga 1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s