Liga Profesionistă de Fotbal din Scoția a luat decizia de a îngheța campionatele din diviziile inferioare. Astfel, după ce pandemia Covid-19 va trece, numai campionatul de elită se va relua, ligile 2, 3 și 4 fiind considerate încheiate, cu clasamentele actuale deja omologate. Din competițiile respective se consumaseră 27-28 de etape dintr-un total de 38.

Dundee United a câștigat eșalonul secund și a promovat, în vreme ce liderul Ligii a III-a, Raith Rovers, a fost declarată campioană a diviziei. În eșalonul al patrulea s-a impus, grație acestei reguli, Cove Rangers.

Paraguay-ul, care are mai puțin de 200 de persoane infectate cu Coronavirus, a luat o decizie similară, ligile inferioare fiind înghețate cu clasamentele actuale.

Există posibilitatea ca și în România să se adopte o măsură similară, cu omologarea clasamentelor de la finele turului, la Liga a III-a. Pentru liga secundă din țara noastră se ia în discuție varianta de a se permite mai devreme revenirea la antrenamente a echipelor care au posibilitatea de carantinare și izolare. Altfel, dacă la nivelul Ligii I și Ligii a II-a există contracte în derulare pentru cedarea drepturilor de televizare, care generează anumite obligații, Liga a III-a nu are astfel de restricții și ar putea fi mai ușor înghețată.

În acest context, Progresul Spartac, campioană a turului în Seria a III-a, ar putea fi declarată promovată pentru următoarea ediție de campionat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s