În timpul pandemiei Covid-19, televiziunea publică, TVR, a avut o excelentă inițiativă, salutată și de site-ul nostru, de a reda pe micul ecran marile meciuri ale echipei naționale de fotbal a României, susținute la turneele finale ale Campionatului Mondial.

Astăzi, 26 aprilie, pe micile ecrane a rulat, cu începere de la ora 15.30, partida inaugurală din faza grupelor, România – Columbia 1-0, gol Adrian Ilie, de la Mondialul francez din 1998.

Printre titularii selecționatei pregătite de Anghel Iordănescu s-a numărat și progresistul Liviu Ciobotariu, care a jucat fără greșeală pe postul de fundaș central. Din lotul deplasat în Hexagon au mai făcut parte Radu Niculescu, care și el juca pentru Național București la ora debutului competiției. Radu Niculescu, în meciul cu Columbia, a fost introdus în teren în minutul 85, în locul lui Viorel Moldovan. După acel turneu final, în care România a ajuns până în optimile de finală, Ciobotariu a fost vândut la Dinamo, iar Radu Niculescu a fost cedat la Rapid. În garnitura de start din meciul contra sud-americanilor, mijlocaș la închidere a fost Constantin Gâlcă, plecat de la Progresul dar legitimat atunci la Espanyol Barcelona, dar și un alt mijlocaș, Gabriel Popescu care juca în Spania, la Salamanca. Peste ani, Gabi Popescu va ajunge în Cotroceni, îmbrăcând tricoul bleu-albastru la final de carieră. În lotul tricolor se afla și Marius Lăcătuș, care juca la Steaua dar și-a agățat ghetele în cui doi ani mai târziu, la Național București.

Week-end-ul viitor deja ne pregătim să urmărim la TVR, de la Campionatul Mondial din 1998, meciurile cu Anglia și Tunisia, contând, de asemenea, pentru faza grupelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s