Căpitanul de echipă al echipei Progresul Spartac a întregit retrospectiva returului campionatului 2017-2018. Golgeterul bleu-albaștrilot consideră că, în pofida faptului că s-a ratat pe final promovarea, a fost un retur excelent, cu multe prestații foarte bune.

”Am început la Oltenița, 0-0, pe o suprafață de joc care ne-a incomodat. Noi eram echipa care construia și am ratat enorm. Atunci am irosit singurul penalty în carieră, la nivel de seniori”, spune vârful de atac. El venea atunci după nașterea celui de-al doilea copil al său, un băiețel, iar colegii au dorit din tot sufletul să îi dedice victoria, la Oltenița.

Stanciu continuă după aceea: ”Am avut multe meciuri foarte bune. Aveam constanță și mulți jucători foarte experimentați. Făcusem pregătirea ca la carte și am obținut rezultate foarte frumoase. Egalul la Constanța este unul de palmares, precum și victoria obținută la Cernavodă, care ne bătuse în tur, acasă la noi”.

Stanciu a terminat în fruntea marcatorilor al seriei, cu 23 de goluri reușite. El a disputat 25 de meciuri, absentând în ultimul meci, cu FCSB II, după accidentarea de la Modelu. ”A fost ca un blestem acel meci cu Modelu. Ei erau ambiționați, noi la fel, dar balanța s-a înclinat în favoarea lor. Eu m-am accidentat prin minutul 60, după un șut la poartă, la o contră tare a unui fundaș. Nu mi-am mai putut ajuta coechipierii și…”, încheie resemnat Ciprian Stanciu.

După câteva minute de pauză, căpitanul progresist continuă: ”Este unul dintre marile mele regrete din carieră. Am avut o șansă uluitoare, pe care am pierdut-o la potou. Am fost foarte dezamăgiți, dar este bine că am avut puterea de a o lua de la capăt, în sezonul următor. Echipa din acel campionat, repet, a fost una extraordinară”.

Ciprian Stanciu s-a antrenat individual în această perioadă în care epidemia Covid-19 a paralizat activitatea competițională: ”Părerea mea este că la ligile inferioare nu se va mai juca. Echipele din Liga a III-a nu au posibilitatea de a carantina întregul efectiv și este îndeajuns ca un singur caz de coronavirus să se diagnosticheze. Cred că vom fi avantajați de această situație și așteptăm decizia de promovare în Liga a II-a. Nu ne este teamă de eventualele dueluri în eșalonul superior, cu echipele consacrate. Suntem pregătiți”, a concluzionat Stanciu. ”Îmi este dor și de copiii pe care îi antrenez și îi invit pe toți să aibă grijă deoarece vom reveni pe teren, la antrenamente”.

Căpitanul de la Progresul Spartac a întărit îndemnurile autorităților către toți oamenii să respecte regulile pentru ca astfel restricțiile să se ridice cât mai repede, iar fotbalul să își reintre în drepturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s