Comitetul de organizare al Jocurilor Francofoniei a luat decizia de a amâna cu un an competiția multisport planificată inițial pentru 2021, la Kinshasa, în Republica Democrată Congo. Jocurile Francofoniei au fost mutate pentru perioada 23 iulie – 1 august 2022, pentru a nu avea loc în același an cu Jocurile Olimpice, amânate și ele până în 2021.

Jocurile Francofoniei au loc odată la patru ani, această competiție fiind recunoscută oficial de Ministerul Tineretului și Sportului.

În programul Jocurilor Francofoniei este inclus și fotbalul pentru selecționate de tineret sub 20 de ani. România ar putea participa la Jocurile Francofoniei, turneul de fotbal, cu o selecționată alcătuită din jucători tineri, de la echipele de eșaloane inferioare.

Prima și ultima dată când România a participat la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Francofoniei a fost la ediția din Canada 2001. România a fost eliminată atunci de Maroc, în sferturile de finală. La ultima ediție a Jocurilor Francofoniei, campioană a devenit Marocul, competiția având loc în 2017, la Abidjan, în Coasta de Fildeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s