Într-un comunicat oficial, UTA Arad, lider detașat al Ligii a II-a, a anunțat că va ataca la instanțele competente decizia FRF de a organiza un play-off cu primele șase echipe, pentru stabilirea promovatelor.

Decizia respectivă presupune înjumătățirea punctelor pentru cele 6, astfel încât UTA pierde substanțial din avansul de 11 puncte pe care îl avea în clasament față de a doua clasată, CS Mioveni. Iată cum arată, după înjumătățire, clasamentul play-off-ului de Liga a II-a:

  1. UTA Arad 25 de puncte
  2. CS Mioveni 20 de puncte
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 20
  4. FC Argeș Pitești 19
  5. Petrolul Ploiești 19
  6. Rapid 19

CS Mioveni, Turris și Rapid beneficiază de rotunjire favorabilă, ceea ce poate fi, la egalitate de puncte, un criteriu de departajare pentru stabilirea ierarhiei finale.

Arădenii consideră că FRF a utilizat criterii neechivalente și au diminuat meritul sportiv atunci când au adoptat această măsură. Clubul arădean a anunțat că a luat legătura cu specialiști în legislație sportivă și că demersul lor, care poate merge până la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ar avea mari șanse de câștig. Decizia FRF a fost votată de 15 din cele 16 cluburi prezente la dezbatere, în sistem videoconferință, alte două scenarii fiind propuse cu această ocazie.

O altă echipă care poate considera injustă forma de continuare a campionatului este Turris Oltul Turnu Măgurele, care are un meci mai puțin disputat decât restul formațiilor din play-off. Teleormănenii au 22 de meciuri, față de 23, iar dacă li s-ar fi adăugat încă trei puncte, pentru a egala numărul de meciuri, atunci ar fi putut aborda play-off-ul cu un total de 21 de puncte, fără rotunjire în favoare.

Play-off-ul ligii secunde va începe în 4 iulie și se va desfășura într-o singură manșă. Deocamdată FRF nu a publicat programul și nici nu a făcut precizări cu privire la locul de desfășurare al partidelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s