Tot mai multe echipe din eșalonul secund solicită reorganizarea sezonului 2020-2021 din liga secundă. Universitatea Cluj-Napoca, prin vocea directorului executiv Daniel Stanciu, a propus împărțirea celor 23 de echipe, teoretic participante în Liga a II-a, în două serii după criterii geografice, de 12 respectiv 11 echipe. Motivul invocat de Șepcile Roșii este unul de natură financiară, 44 de meciuri și 22 de deplasări însemnând un buget uriaș.

La acest punct de vedere se alătură și demersul făcut înainte de cei de la ASU Politehnica Timișoara. Studenții bănățeni au susținut varianta măririi numărului de echipe până la două serii a câte 16 formații în ediția viitoare a ligii secunde.

Din ce în ce mai des este vehiculată ideea promovării primelor două clasate din fiecare serie a Ligii a III-a, fapt care ar conduce la anularea barajului în dublă manșă actualmente propus. Sunt însă informații potrivit cărora Aerostar Bacău, lider detașat în seria I, nu ar avea forța financiară de a se înscrie în liga secundă, deși în acest moment este promovată după înghețarea campionatului.

Deocamdată se lucrează la dosarele de licențiere, toate formațiile care vor juca în barajul de promovare de la Liga a III-a demarând procedura de licențiere, colectarea documentației etc.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s