Antrenorul cu portarii al AFC Progresul 1944 Spartac, Mihai Albu, a declarat că ”perioada foarte lungă de inactivitate va afecta fotbalul foarte mult”. Referitor la postul de portar, Albu a completat: ”orice jucător va fi afectat de această perioadă fără precedent. Practic, în afară de războaie, fotbalul nu a mai avut pauze atât de lungi. Postul de portar este unul special în echipă și, evident, are nevoie de atenție deosebită la pregătire. Faptul că nu au existat meciuri sau antrenamente în comun va fi un handicap pentru portari, însă sperăm să îl recuperăm”.

Despre eventualul baraj cu CSM Slatina, Mihai Albu a declarat încrezător: ”Problema este că vom avea o perioadă foarte scurtă de readaptare a organismului la regimul de efort. Acest lucru ar trebui să fie echivalent pentru toate echipele. Am făcut o pregătire foarte bună în iarnă dar, din păcate, nu putem beneficia de acel stagiu. Sunt convins că dacă am fi jucat atunci cu CSM Slatina, nu aveam nicio problemă să eliminăm echipa olteană. Am încredere și acum în băieți, deoarece suntem un grup foarte unit. Jucătorii abia așteaptă să revină la antrenamente și vor munci mult să recupereze timpul pierdut”.

În această perioadă, Mihai Albu a încercat să îi țină în priză pe portari. În afara ședințelor de antrenament online, goal-keeper-ii au mai venit, individual sau în grupe mici, de maximum 3, pentru pregătire specifică. Întotdeauna s-a avut în vedere, în primul rând, respectarea regulilor de distanțare socială și s-a pus sănătatea sportivilor pe primul plan.

Mihai Albu lucrează cu portarii de la seniori și de la grupele de juniori ale echipei noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s