Clubul de fotbal UTA Arad a atacat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia Federaţiei Române de Fotbal de reluare a campionatului Ligii a II-a, ediţia 2019-2020, cu înjumătăţirea punctelor acumulate până la întreruperea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

„Apelul clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfăşurare. Îi informăm pe suporterii noştri despre evoluţia cazului. Federaţia Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluţia să fie pronunţată până pe 3 iulie 2020”, a anunţat, vineri, clubul UTA pe site-ul său oficial.

Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece acesta va suporta toate costurile. Federaţia Română de Fotbal dorea soluţionarea cazului cu trei arbitri. Cu acordul ambelor părţi, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză.

Aşa cum a anunţat anterior, UTA va fi reprezentată în faţa instanţei de la Lausanne de doi avocaţi şi profesori la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca: Cosmin-Flavius Costaş şi Septimiu Ioan Puţ.

Federaţia Română de Fotbal a decis prin Comitetul de Urgenţă, hotărâre aprobată ulterior de Comitetul Executiv, ca la nivelul Ligii a II-a, din cauza pandemiei de COVID-19, să se mai dispute din acest sezon al Ligii a II-a doar un play-off între primele şase echipe din fruntea clasamentului: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid.

Formaţiile vor începe play-off-ul cu jumătate din punctele acumulate până la întreruperea competiţiei în 12 martie, iar la finalul acestuia primele două echipe vor promova direct, cea de-a treia va disputa un baraj cu formaţia clasată pe locul 12 în Liga I.

Conform calendarului FRF, play-off-ul Ligii a II-a va începe la 4 iulie şi se va încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menţinere în Liga I să se dispute în dublă manşă, în datele de 5 şi 8 august, menționează sursa citată.

UTA Arad este al doilea club sportiv, după Progresul Spartac, care atacă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv o decizie adoptată de Federația Română de Fotbal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s