Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-a întrunit într-o ședință în data de 3 august. printre măsurile care s-au adoptat se numără câteva care ne interesează în mod direct:

Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea la 5 a numărului de schimbări permise în jocurile din sezonul 2020/2021.

Aprobă COMPLETAREA alin. 10 și 11 ale art. 45 din ROAF în sensul că începând cu sezonul 2020/2021 textul alin. de mai sus se completează astfel:Începând cu sezonul 2019 – 2020, echipele din LIGA 2 sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, cel puțin 2 JUCĂTORI SUB 20 de ani formati la nivel national (născuți dupa data de 01.01.2000). Echipele de LIGA 3 vor fi obligate să folosească pe toată durata jocurilor din campionat cel puțin 2 JUCĂTORI SUB 20 ani (născuți dupa data de 01.01.1999) si 1 SUB 21 de ani (născut dupa data de 01.01.1998), toți formați la nivel național.

– Amână pentru o ședință viitoare aprobarea condițiilor de infrastructură necesare echipelor nou-promovate.

– Aprobă ca datele de începere a competițiilor aferente sezonului 2020/2021 să fie următoarele:
• Cupa României – 25 august 2020
• Liga a 2-a – 29 august 2020
• Liga a 3-a – 29 august 2020.

Aprobă cu unanimitate de voturi ca pentru contractele nou încheiate între cluburi și jucători care au fost legitimați anterior la acest club (dar nu există continuitate între contracte) taxa aplicabilă pentru înregistrarea acelui contract va fi 50% din valoarea taxei de transfer.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca în cadrul jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2 să nu se preia cartonașele galbene obținute în jocurile din cadrul Ligii 3.

– Aprobă ca echipele participante la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga 2 și/sau de promovare/menținere în Liga 1 au obligația de a trimite către FRF tabelul cu persoanele testate și rezultatele testelor cel târziu la ora 12:00 a zilei în care se desfășoară jocul. Nerespectarea termenului prevăzut mai sus, necomunicarea tabelului cu rezultatele testelor, precum și imposibilitatea prezentării la joc (indiferent de motiv, inclusiv ca urmare a existenței unui caz pozitiv în cadrul echipei respective (jucător, staff, personal auxiliar etc) sau a unei anchete epidemiologice în desfășurare) determină omologarea rezultatului jocului respectiv cu scorul de 3-0 în favoarea echipei adverse. În situația în care ambele echipe sunt în imposibilitate de a participa la joc ca urmare a existenței unui caz pozitiv în cadrul echipei respective (jucător, staff, personal auxiliar etc) sau a unei anchete epidemiologice în desfășurare, jocul urmează a fi reprogramat.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s