Unul dintre jucătorii cu un traiect fotbalistic special, din tabăra Progresul Spartac, este Florin Geană. În vârstă de 29 de ani, el a început fotbalul ca junior, la FC Național, fiind apoi promovat în echipa de seniori. ”Gino Iorgulescu era președinte la FC Național în acea vreme”, rememorează Florin Geană. ”Ca și acum, jucam cu sufletul pentru culorile bleu-albastre. Am fost selectat de Corneliu Papură prima dată la seniori, într-un meci de Cupă cu Otopeni, însă am fost doar rezervă. Apoi, în campionat, tot cu Otopeni, Deniș Șerban m-a introdus ca titular. Acela a fost debutul meu la FC Național”, continuă Florin Geană.

În afară de aceste repere, fotbalistul își amintește cu multă nostalgie despre perioada în care era copil de mingi în Cotroceni. I-au rămas vii în memoria meciul cu Dinamo, când Național era protagonistă la titlu, ori partida cu echipa franceză Paris St. Germain, în cupele europene. Inevitabil, apare întrebarea legată de sentimentul trăit la momentul desființării: ”Am simțit probabil cea mai mare frustrare din viața mea. Jucam la echipa pe care o iubeam, dar, din păcate, la conducere nu au fost oameni pe care să îi intereseze fotbalul și un club cu asemenea tradiție”, punctează Florin Geană.

Referitor la prezent, interlocutorul nostru este încercat de un optimism moderat: ”A venit și înfrângerea pe care, între ghilimele, o așteptam. Totuși, să nu uităm că suntem echipă nou promovată și că pentru mulți dintre noi fotbalul nu poate fi singura preocupare. Avem un plan de joc bine definit, care se cizelează și se îmbunătățește de la meci la meci. Nu trebuie să ne îngrijorăm, ci doar trebuie să tragem învățămintele de rigoare din acest eșec”.

Florin Geană s-a accidentat la ligamentul colateral intern în prima repriza din partida cu CSM Oltenița. Genunchiul sau s-a refăcut desul de greu, astfel că următorul meci a fost abia cel cu Cernavodă. ”Este din nou o oarecare frustrare. Am urmărit din postura de spectator victoriile echipei iar acum, culmea ghinionului, când am reintrat, am pierdut. Știu că este doar o întâmplare nefericită și nu fac caz din asta. Atât eu cât și colegii ne pregătim foarte bine la fiecare meci, deoarece suntem progresiști înainte de orice altă calitate am avea-o”.

I-am mulțumit lui Florin Geană pentru timpul afectat acestui dialog, iar concluzia, expusă chiar de el, se regăsește, sintetic, în titlul articolului: ”De la vechiul Progresul la noul Progresul”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s