Progresul Spartac a pornit lansat în returul Ligii a III-a, Seria a II-a, după o victorie repurtată pe teren propriu, 2-0 (2-0) cu Sportul Chișcani.

Jocul a început în nota de dominare a băieților noștri, care și-au creat bune ocazii încă din startul partidei. Nechita a avut două șuturi bune, în minutele 6 și 8, apoi Boiangiu a avut și el o oportunitate de a deschide scorul, în minutul 16. La cornerul rezultat, Stoian a reluat cu capul periculos, însă tabela nu s-a modificat.

În minutul 20, la o fază bine prelucrată pe banda dreaptă, Parfeon, pentru prima dată căpitan al echipei, a călcat excelent balonul înapoi pentru Apostol care, de pe loc, a trimis o torpilă imparabilă, de la peste 25 de metri. Pentru spectacol, mingea a mușcat muchia interioară a transversalei și s-a dus la vinclul din stânga, pentru un gol spectaculos, care a aruncat tribunele în aer.

Formația noastră s-a menținut în pressing avansat, iar Stanciu a avut o lovitură liberă de la 18 metri care l-a întins pe portarul brăilean. Ne-am mai creat și alte oportunități, însă unele greșeli de transmitere a mingi ne-ar fi putut costa. Portarul Răduță s-a remarcat deviind un șut periculos în corner, după ce tot el greșise o pasă spre fundași.

Golul al doilea a venit în minutul 38, după ce Stanciu a executat repede o aruncare de la margine din zonă mediană. Progresiștii i-au prins pe oaspeți nepregătiți și, pe superioritate numerică,  Apostol a pasat înapoi pentru Geană care a șutat superb, cu efect, luând la țintă vinclul din dreapta de această dată, al porții vizitatorilor.

La adăpostul celor două goluri de kinogramă, formația noastră a jucat pragmatic în repriza secundă, preferând să conserve avantajul. Tudorache a mai avut o bună ocazie, singur cu portarul, după care meciul s-a transformat într-unul de uzură.

Frangu, folosit ca fundaș central, a luat un cartonaș galben, dar victoria nu a fost, până la urmă, contestată de echipa din județul Brăila.

Scor final 2-0 în favoarea Progresului Spartac, echipă frenetic încurajată din tribune, de peste 200 de spectatori.

Garnitura trimisă în teren de antrenorul Andrei Erimia a fost următoarea: Răduță – Parfeon, Stoian, Frangu, Lixandru – Geană -Nechita, Boiangiu, Apostol (81 Grigore)- Tudorache (87 Stângă), Stanciu (85 Militaru). Rezerve neutilizate: Ștef, Mincă, Dedu, Buliga.

În deschiderea acestui cuplaj, echipa secundă s-a impus, în Liga a IV-a, cu 3-1 în fața celor de la Romprim, completând astfel o excelentă zi progresistă.

Lasă un comentariu