Desi nu au egalat recordul de prezenta de la un alt derby in deplasare, cel de la Buzau, fanii Progresului Spartac au fost alaturi de echipa in numar mare si la jocul de ieri. Pe drum, s-au intalnit intr-o benzinarie (foto) cu unul din microbuzele echipei, cel al „veteranilor”, impreuna cu care au exersat o prima runda de scandari si cantece din repertoriul traditional, printre care si cunoscutul „Astept sa vina week-end-ul/ Pentru ca joaca Progresul”.

Progresiștii au demonstrat apoi la joc un atașament special pentru echipa lor de suflet. Meciul a început cu dominarea categorică a galeriei noastre, ale cărei cântece au umplut fundalul sonor al Stadionului Municipal din Slobozia. Mai mult, contraperformanța celor două goluri primite de echipa noastră în primele trei minute și jumătate ale meciului, nu a fost taxată în vreun fel de suporteri. Ei au păstrat ritmul muzical și și-au încurajat permanent fotbaliștii, împiedicând astfel ceea ce metaforic înseamnă ”plumbul în ghete”.

Așa cum au promis, suporterii au făcut abstracție de tabela de marcaj sau de locul ocupat în clasament, susținând echipa necondiționat. Desigur că bucuria progresiștilor din tribună a fost și mai mare în repriza secundă, atunci când au apărut și golurile noastre, însă, repetăm, ei au avut un comportament constant, fără să privească scorul partidei.

La final, în mod tradițional, jucătorii au mers în colțul de peluză inundat de suporterii bleu-albaștri, pentru a le mulțumi deoarece astăzi chiar au fost al doisprezecelea jucător progresist.

Despre duelul cu galeria adversă nu se poate vorbi, suporterii noștri predând o adevărată lecție despre cum să îți susții echipa favorită, indiferent de circumstanțe.

Fără a exagera, dar revirimentul nostru de la Slobozia se datorează, în proporție foarte mare, inimoasei galerii care completează permanent echipa.

Multumim pentru sustinere! Progresul, tot inainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s