Rubrica ”Interviuri progresiste” îl are, în această săptămână, drept erou pe Alex Nechita. Mijlocașul nostru a intrat în minutul 46 al partidei de la Tulcea și și-a trecut numele pe lista marcatorilor, înscriind un gol important. Nechita este unul dintre cei care face eforturi uriașe să joace fotbal, să vină la antrenamente, dar să meargă și la un alt loc de muncă.

Suntem de atâta timp împreună. Formăm un nucleu omogen, chiar dacă formula de odinioară, cu care am promovat de la Liga a IV-a, greu se mai poate regăsi în totalitate. Dar tocmai aceasta este forța grupului, că suntem prieteni vechi”, asociază Alex Nechita ideile sale la introducerea în material.

Mijlocașul bleu-albastru continuă apoi: ”Este greu să fii rezervă, dar respect întotdeauna deciziile antrenorului și încerc să îmi fac treaba. Mă bucur că am intrat și am reușit să marchez, astfel dovedindu-mi utilitatea. Ca orice fotbalist, îmi doresc să joc cât mai mult”.

Alex Nechita simte nevoia să explice și eliminarea suferită la Oltenița, în startul returului: ”Cred că a fost o decizie exagerată a arbitrilor. I-am pus piedică adversarului, dar nu a fost o lovitură intenționată, de cartonaș roșu direct”.

Ne așteaptă un alt meci greu, cel cu Metalul Buzău, pe care Nechita îl vede astfel: ”Orice meci este foarte greu. Metalul Buzău nu mai are forța din tur, însă rămâne o echipă foarte bună. Noi avem prima șansă, deoarece jucăm acasă, cunoaștem terenul și condițiile și suntem în luptă pentru promovare. Oaspeții se antrenează și ei pe sintetic, la fel ca noi, dar tot cred că vom fi vioara întâi a meciului și vom lua toate cele trei puncte”.

Ca și predecesorii săi, Alex Nechita a vorbit de două laturi foarte importante pentru Progresul Spartac: ”Stăm foarte bine pe partea de juniori. Avem tineri extraordinari, dornici să învețe, să facă performanță și să se afirme cât mai repede. Avem și niște suporteri unici, magnifici, care ne încurajează permanent și pentru care jucăm”.

Despre capitolul promovare, Alex Nechita se declară foarte optimist: ”Cred că vom promova. Dacă nu credeam abandonam. Trebuie să câștigăm fiecare meci, lucru care nu va fi ușor. Însă sunt convins că Progresul Spartac are ceva special, lucru pe care l-am resimțit încă din Liga a IV-a, atunci când am îmbrăcat tricoul echipei. Împreună suntem o forță”.

Mulțumim Alex Nechita pentru cuvintele simple, alese cu grijă, dar foarte sugestive pentru a sublinia quintesența Progresul Spartac!

Progresul tot înainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s