Semifinalele Cupei României la fotbal au generat o mare surpriză. Divizionara secundă Hermanstadt a tranșat duelul județului Sibiu, cu Gaz Metan Mediaș, câștigând dubla manșă cu 1-0 și 3-2.

Cu scorul general de 4-2, formația de pe malul Cibinului s-a calificat în premieră, în finala Cupei României. Hermanstadt mai are nevoie de un singur punct pentru a-și asigura, matematic, si promovarea din Liga a II-a în primul eșalon fotbalistic al țării.

Performanța unei echipe de eșalon inferior, de a ajunge în finala Cupei Româiei, se repetă la o distanță de 36 de ani, după ce în sezoul 1981/1982 FC Baia Mare, din Divizia B, pierdea cu 3-2 în ultimul act, cu Dinamo București.

De-a lungul timpului, patru echipe din liga a doua au reuşit să câştige Cupa României – Metalul Reșița (2-0 cu Dinamo, în 1954), Arieşul Turda (2-1 cu Rapid, în 1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1-1 şi 3-0 la rejucare cu Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia, în 1973) şi Rapid (2-1 după prelungiri cu U Craiova, în 1975).

CAM Timişoara (1938), Flacăra Mediaş (1951), Progresul Oradea (1955), Energia Câmpia Turzii (1956), Dinamo Obor Bucureşti (1960 – in finala cu Progresul), Siderurgistul Galați (1963) şi CSU Galați (1976) sunt celelalte echipe de liga a doua finaliste în Cupa României.

De asemenea, Foresta Fălticeni a ajuns în ultimul act, în 1967, când evolua în liga a treia, însă moldovenii nu au avut vreo şansă, fiind învinşi cu 6-0 de Steaua.

Intrucat considerăm că savoarea cupelor naționale constă tocmai în posibilitatea unor echipe mici de a ajunge în fazele superioare, ne bucurăm sincer petru cei de la Hermastadt si le uram bafta in finala cu U Craiova. Progresul Spartac va evolua, în vară, în fazele preliminare ale ediției naționale a Cupei României, 2018/2019, si speram ca va reusi la randul sau o figura frumoasa.

Un gând despre „Dupa 36 de ani, din nou o echipa din Liga a doua in finala Cupei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s