Amaraciunea ratarii in extremis a promovarii s-a resimtit inclusiv pe acest site, statisticile de final de campionat intarziind mai mult decat era cazul. Dar de luni incepe pregatirea pentru noul sezon si trebuie sa lasam in urma tristetea si sa ne gandim la viitor, iar o retrospectiva a anului trecut, unul totusi mult peste asteptare initiale, este absolut necesara.

Daca in tur echipa noastra inscrisese nu mai putin de 46 de goluri, returul, unde adversarele, avertizate de forta ofensiva a progresistilor, au jucat mult mai inchis, a fost mai putin generos in reusite: doar 30.

Autorii acestora au fost: Stanciu – 10, Apostol – 4 (1 din 11 m), Boiangiu – 3, Donca (1 din 11 m), Ditu, Tudorache, Militaru, Nechita – cate 2, Geana, Lixandru – cate unul, si un autogol. Fata de tur, observam o crestere doar in dreptul lui Stanciu (10 goluri din actiune fata de 7 in toamna) si un aport bun din partea noilor aparuti Boiangiu, Tudorache si Militaru. In schimb avem scaderi in dreptul lui Nechita (de la 11 la doar 2!), Stoian (fara gol in primavara dupa 4 in prima parte), Donca sau Ditu. Doar Apostol a reusit sa ramana un marcator important desi in jumatate din meciurile returului a fost folosit ca fundas central.

Mai putem observa si ca perioada de forma a lui Ciprian Stanciu, inceputa de la meciul cu Borcea, a coincis cu seria de opt rezultate excelente ale echipei (7 victorii si egalul de la Constanta). Iar accidentarea din minutul 50 a varfului nostru la Modelu a fost unul dintre factorii determinanti al esecului din acest meci si implicit al ratarii promovarii…

Pentru sezonul viitor asadar, ne dorim un Stanciu in forma dar si mai multa concurenta din partea colegilor sai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s