Pe Stadionul Progresul Spartac a avut loc, în această după-amiază, partida din turul IV al Cupei României la fotbal, între Progresul Spartac și divizionara secundă Metaloglobus București. Partida a început cu o dominare accentuată a noastră, incursiunile pe flancuri fiind principalele pericole la poarta oaspeților. În minutul 10, Stanciu a șters mingea cu capul pentru Boiangiu, faza a continuat în latura dreaptă cu Lixandru care a centrat pentru o reluare foarte bună cu capul a lui Tudorache, parată însă de portarul Geantă.

Stanciu apoi a eschivat frumos și s-a desprins din marcaj, dar șutul său din fuleu a trecut peste bară. Partida s-a echilibrat și a intrat, la mijlocul terenului, într-un ritm de uzură. Potecea a avut un șut deviat în bară, în minutul 35, din care a rezultat un corner. Andrei, de la oaspeți, a executat înșelător lovitura de colț, iar balonul, ajutat de vânt, a căzut pe transversala lui Răduță. Din fericire nu a fost gol, iar bleu-albaștrii au revenit în atac. Lixandru a forțat pătrunderea pe  extrema dreaptă, a ajuns la linia de fund unde a fost blocat neglijent de Sava, arbitrul indicând punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat cu siguranță, la rădăcina barei, de căpitanul Ciprian Stanciu.

La pauză Progresul Spartac a condus cu 1-0, avantaj care ne-a dat aripi. La reluare, practic la prima fază importantă, Donca a executat perfect o lovitură liberă din dreapta, mingea a fost centrată jos, la nivelul genunchiului, iar Leafu, urcat în atac, a reluat cu om pe el în plasa porții, majorând avantajul nostru.

Donca a mai avut o lovitură liberă scoasă în corner, după care Riza, de la Metaloglobus, a avut o astfel de oportunitate de la 17 metri perpendicular, dar zidul a respins. O altă fază fixă periculoasă a oaspeților a fost o centrare pe care, în aglomerația din careul mic, Răduță a urmărit-o excelent. Vizitatorii au mai încercat, pe final, să reducă din handicap, însă fără succes.

Progresul Spartac s-a impus cu 2-0 și s-a calificat pentru 16-imile Cupei României, cea mai mare performanță din istoria clubului. De semnalat că, fără a știrbi din meritele băieților noștri, Metaloglobus nu i-a aliniat pe câțiva dintre oamenii de bază, cum ar fi Ghenovici, Herea sau Caramalău, în timp ce antrenorul principal Bogdan Andone a absentat și el.

Andrei Erimia a abordat derby-ul bucureștean cu următoarea formulă de echipă 4-2-3-1: Răduță – Vlad, Leafu, Ed. Radu, Grigore (min. 68 Militaru) – Donca, Geană – Lixandru (min. 89 Ghidurea), Boiangiu, Tudorache (min. 77 Chivu) – Stanciu.  Rezerve neutilizate: Sandescu, Semudenge, Curt și Georgescu.

Toată echipa, pentru dăruire, merită menționată cu verzale. Progresul Spartac nu a luat niciun cartonaș galben, iar înlocuirile s-au produs târziu, atunci când oaspeții nu mai aveau niciuna la dispoziție.

Progresul Spartac poate juca în 16-imile de finală ale Cupei României cu o echipă de Liga I, peste două săptămâni.

Felicitări băieți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s