Alexandru Apostol a fost, în sezonul trecut, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Progresul Spartac. Debutul actualului an competițional a fost unul nefericit pentru Apo. În Giulești, în chiar primul meci, aproape de minutul 80, Apostol s-a dus în alunecare cu un adversar și a fost lovit de acesta. Diagnosticul a fost crunt: ruptură musculară deasupra genunchiului. ”Este o accidentare de care orice fotbalist se teme și care m-a scos din circuit câteva etape bune”, spune Alexandru Apostol parcă dorind să uite acea perioadă.

Mijlocașul bleu-albastru a tras cu dinții la antrenament și la recuperare, așa că a revenit la partida de Cupa României cu Universitatea Cluj. ”Clujenii au venit cu oarece faimă la noi, dar am demonstrat că îi putem ține în șah, că putem fi de aceeași valoare. Îmi pare rău că ne-au marcat acel gol din penalty, iar apoi, grație experienței, au știut cum să închidă jocul pentru a se califica”, își amintește Apostol.

Subiectul Cupa României a fost, și încă este, pe Stadionul Progresul Spartac, unul dezbătut intens. Unii au spus, poate, că era mai bine să nu abordăm, cu un lot subțire, Cupa României, precum un obiectiv. Alexandru Apostol este de părere contrară: ”Meciurile de Cupa României au un farmec aparte. Sunt adeptul ideii de a merge cât mai departe în Cupa României”.

Coincidență poate, victoriile au început să apară, în campionat, odată cu revenirea în echipă a lui Apostol, la pachet cu Parfeon: ”Nu este în niciun caz meritul meu și al lui Parfeon, ci al întregii echipe. Mă bucur că și noi am contribuit la succese, pe cât am putut, dar victoriile sunt ale grupului”, parează elegant Apostol.

La Chiscani, Apostol a fost veteranul echipei, la numai 26 de ani. Trăirea respectivă a simțit-o abia după ce… a citit articolul de pe site-ul nostru: ”Am fost așa de concentrat la meci că nu mi-am dat seama, pe moment, că am avut în preajmă numai coechipieri mai tineri. Este foarte bine că media de vârstă a lotului a scăzut”, spune decanul de vârstă al progresiștilor. Apoi ideea continuă, cu o frumoasă comparație: ”Anul trecut aveam mai multă experiență la nivel de echipă. Acest lucru este o certitudine. Acum avem o echipă la fel de puternică, dornică de afirmare, iar antrenorul Andrei Erimia este la fel de atașat de echipă”.

Alexandru Apostol este un optimist incorigibil, el trăind din plin emoția luptei pentru promovare, în campionatul 2017-2018: ”Am crezut cu tărie anul trecut că vom putea produce marea minune. Dacă vă aduceți aminte, tot într-un interviu pentru site, afirmam, undeva după etapa a treia, după ce învinsesem Slobozia, că avem potențial să luptăm pentru promovare. Desigur că nu am uitat finalul acela nebun de retur și ce aproape am fost de un vis”.

Alexandru Apostol știe că aceste cinci victorii la rând reprezintă un record de eficacitate pentru Progresul Spartac, n Liga a III-a, dar continuă să afișeze un optimism moderat: ”Programul, în această perioadă, ne-a avantajat. Am început cu echipe tari, după care am intrat în sfera celor pe care le-am putut aborda altfel. Este bine pentru moralul nostru și sunt convins că sâmbătă vom lega cea de-a șasea victorie consecutivă. Nu știu prea multe despre CS Făurei, deoarece noi vrem, în primul rând, să ne facem jocul nostru și să creștem calitativ, indiferent de adversar”.

Întrebat despre un obiectiv, în acest sezon, Alexandru Apostol răspunde diplomat: ”Nu avem o astfel de presiune. Vrem să fim cât mai sus și să obținem cât mai multe victorii. Este important ca echipa să capete încredere și să fie recunoscută de suporteri și de opinia publică fotbalistică”.

Ultima tușă a acestui interviu, la dorința interlocutorului, s-a referit la suporteri: ”Druckerii noștri sunt admirabili. Sunt mai mulți și mai frumoși în comparație cu campionatul trecut. Asta înseamnă că am crescut nu-i așa? Cred că și suporterii, dar și noi, ne bucurăm de randamentul investiției în noua tribună construită la stadion”, încheie Alexandru Apostol plin de încredere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s