Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei de primă divizie FC Botoșani, Răzvan Oaidă, internațional de tineret, are rădăcini progresiste. El este nepotul marelui jucător progresist Nicolae Oaidă, cel care a cucerit Cupa României cu Progresul.

Nicolae Oaidă, născut pe 9 aprilie 1933, la Bod (jud. Brașov), a debutat la Progresul în anul 1957, iar până la încheierea campionatului 1968/1969 a evoluat în 222 jocuri în Divizia A şi 14 jocuri în Divizia B, marcând 76 goluri. Cu Progresul a câştigat Cupa României (1959/1960), echipa ocupând de 2 ori locul trei în campionat şi o dată locul patru, la egalitate de puncte cu Petrolul, Steaua şi Politehnica Timişoara. A mai jucat la Steagul Roşu Braşov (1946/1950), Locomotiva CFR Braşov ((1951-1953), Dinamo Braşov ((1953-1955) şi Dinamo Bacău (1955/56). În echipa României a jucat de 7 ori, înscriind 1 gol, şi 6 jocuri pentru selecţionata B, pentru care a marcat 4 goluri.

La împlinirea vârstei de 75 de ani, Nicolae Oaidă a fost numit președinte de onoare al echipei Progresul București.

Fiul lui Nicolae Oaidă, respectiv tatăl lui Răzvan, a fost campion național la atletism, proba de 110 metri garduri.

Răzvan Oaidă a făcut junioratul la Wolverhampton Wanderers și la Brescia, stilul său de joc fiind, de fapt, o combinație a școlilor engleză și italiană. Răzvan oaidă evoluează pe post de mijlocaș defensiv iar acum este accidentat, o fractură de maleolă suferită la meciul cu Viitorul Constanța scoțându-l din circuit până la primăvară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s