Tudor Săndescu - portar Progresul Spartac

Interlocutorul rubricii săptămânale de interviuri progresiste este, astăzi, portarul Tudor Săndescu. Intrat între buturi în primul rând pentru a acoperi cerința de regulament a jucătorilor tineri, Săndescu s-a făcut remarcat prin evoluțiile sale. Cu el în poartă, echipa a câștigat la Chiscani și cu Făurei.

La ultimul joc, cel cu CS Făurei, în pofida scorului final, 5-1, contribuția sa la obținerea succesului este una importantă, deoarece a avut două reflexe salvatoare atunci când meciul nu era decis.

Tudor a ajuns la Progresul Spartac adus de fratele său mai mare. ”Răzvan care a jucat tot portar, îmi povestea despre ce atmosferă frumoasă este la Progresul Spartac, unde era legitimat. Eu eram la Dinamo atunci, dar ascultându-l am venit la echipa bleu-albastră la 14 ani. De atunci nu am mai plecat, iar Progresul Spartac înseamnă familia mea, fără exagerare”, povestește Tudor Săndescu.

Portarul progresist dorește, pe această cale, să le mulțumească antrenorilor: ”Am lucrat încă de la primele mele antrenamente la Progresul Spartac cu Andrei Erimia și cu Mihai Albu, specific pentru portari. Ambilor le mulțumesc pentru tot ceea ce m-au învățat și pentru că mi-au acordat încredere”. Tudor Săndescu vorbește, în continuare, de cei care îi sunt alături la Progresul Spartac: ”Cred că suntem un grup valoros și foarte unit. Coechipierii sunt excepționali și de fiecare dată ne ajutăm între noi, în orice problemă s-ar ivi. De asemenea, suporterii sunt unici. Ei ne încurajează și ne dau acea forță lăuntrică de a trece peste orice obstacol. Ei sunt parte a echipei”.

Întrebat despre titularizarea sa, Tudor Săndescu răspunde rezervat: ”Mă bucur că am avut două prestații considerate bune și că mi-am ajutat echipa. Sper ca și de aici încolo să contribui la rezultate bune”.

Postul de portar, în opinia lui Tudor Săndescu, este unul de importanță covârșitoare într-o echipă de fotbal: ”Cred că postul de portar este cel mai important. Aici ai mari responsabilități, iar orice greșeală, cât de mică, este imediat taxată. Jucătorii de câmp ne au în spate pe noi, pe portari, dar în spatele nostru nu mai este nimeni. De aceea pregătirea, fizică și psihologică, este una specială, de lungă durată”.

În sezonul trecut, la echipa secundă, în Liga a IV-a, Tudor Săndescu a fost introdus și pe postul de fundaș, reușind chiar să și înscrie: A fost un experiment, la un eșalon inferior unde nu exista presiunea rezultatului. Pot să spun că mi-a plăcut să joc și fundaș, dar postul meu de bază este cel de portar.  Am jucat în câmp tocmai pentru a avea o viziune diferită asupra mișcării portarilor și a ceea ce trebuie să le comunic apărătorilor, ce vreau de la ei, când sunt pe linia porții. De asemenea, jocul cu piciorul făcând acum diferența între portari, prin minutele în teren mi-am cizelat tehnica individuală”, explică Tudor Săndescu.

Concurența pe post, cu Răduță, reprezintă, din punctul de vedere al lui Săndescu, un atu al echipei: ”Portarii au o camaraderie aparte. Practic noi ne ajutăm unul pe celălalt și la antrenamente și la meciuri, indiferent de cine este desemnat să apere. Concurența pe post este una acerbă și înseamnă temeinică pregătire pentru amândoi. Sper să demonstrez că am valoare și că sunt pregătit să apăr în continuare în fața lui Răduță, colegul meu”.

Tudor Săndescu a fost afectat de ratarea promovării de anul trecut: ”Oricui i-a părut rău deoarece am fost atât de aproape. Am muncit enorm, cu toții, pentru a rata pe final. Am luat-o de la capăt acum și iată că această serie de 6 victorii, plus participarea în Cupa României reprezintă performanțe frumoase. Cred că vom ocupa unul din primele patru locuri în serie, la finalul campionatului”.

Un alt obiectiv, de natură individuală, încheie discuția cu portarul progresist: ”Sper să apăr cât mai mult și cât mai bine la Progresul Spartac. Sunt dispus să muncesc până la epuizare pentru echipa bleu-albastră”.

Tudor Săndescu este student în primul an al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București. El își dorește să obțină licența și, la un moment dat, să poată el însuși să devină antrenor pentru portari. Dar deocamdată are o carieră de jucător în față.

Mult succes în tricoul bleu-albastru, Tudor Săndescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s