Titlul este desigur usor exagerat, pentru „impresia artistica”, populatia orasului conform Wikipedia fiind de 36000 de locuitori, in vreme ce capacitatea actuala declarata a stadionului „Iftimie Ilisei” este de circa 33000 de locuri, prin care se situeaza intre cele mai mari din tara!

Construit la sfarsitul anilor ’70, stadionul a gazduit inclusiv partide ale selectionatelor nationale ale Romaniei, printre care si un meci de seniori cu Grecia! Odata cu coborarea in ierarhie a echipelor locale, ale caror ultime aparitii in liga secunda dateaza din primii ani ai acestui mileniu, stadionul a cunoscut abandonul si degradarea (ca majoritatea celor construite pe taluz de pamant se confrunta cu surparea acestuia). A revenit la viata acum, odata cu promovarea CS-ului in liga a treia din vara, nu fara unele emotii, omologarea fiind obtinuta in ultima clipa dupa ce se amenintase inclusiv cu retragerea din campionat.

Pe vremea cand echipa locala se numea Cimentul, aceasta a gazduit meciuri de Cupa Romaniei cu Steaua si cu Dinamo, pe arena din Medgidia. De asemenea, un meci al selectionatelor de tineret, Romania – Polonia, s-a desfasurat la Medgidia.

Cu cativa jucatori experimentati la nivelul ligii a treia ca Iulian Ravoiu (ex Axiopolis) sau Vasile Sicu (ex Farul), dintre care ultimul este si golgeterul echipei, CS Medgidia a evoluat bine in prima parte a campionatului, obtinand zece puncte din zece meciuri si situandu-se pe locul 11 in clasament, cu golaverajul 9-19. Interesant este ca cei din Medgidia au si o micuta dar fidela galerie, care ii insoteste si la deplasari (foto jos)! In ultima vreme, de altfel, si prestatiile formatiei au parut mai bune „afara” decat acasa, acolo unde nu s-a mai obtinut decat un punct din ultimele trei partide disputate.

Un meci interesant asadar de la care progresistii isi doresc desigur al saptelea succes consecutiv, dar care se anunta unul extrem de greu de obtinut!

Un gând despre „Medgidia, locul unde stadionul este cat orasul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s