Ultimul meci oficial al echipei Progresul Spartac, în turul Ligii a III-a, a însemnat o victorie spectaculoasă, mai ușoară decât am fi crezut, în fața unui adversar totuși incomod, Agricola Borcea. Bleu-albaștrii s-au impus cu scorul de 7-3 (4-0) dedicând victoria antrenorului Andrei Erimia, care astăzi și-a serbat ziua onomastică.

Meciul s-a disputat pe un frig pătrunzător, -5 grade Celsius, dar pe un teren degajat total de zăpadă. În minutul 5, la o fază creată de mijlocașii noștri, Tudorache a șutat imparabil de la 12-13 metri, deschizând scorul. A urmat apoi o perioadă relativ echilibrată, în care însă ritmul a fost impus de progresiști. Cu Stanciu la coordonare, alături de Donca, echipa noastră a menținut controlul evenimentelor, iar golurile venite până la pauză au avut o bază logică, a unui joc superior. Donca a șutat din afara careului, la rădăcina barei, ridicând scorul în minutul 37, apoi Stanciu a transformat o lovitură liberă în minutul 40 și o lovitură de pedeapsă, în minutul 45, pentru un reconfortant 4-0 la jumătatea meciului.

Progresul Spartac s-a relaxat în partea secundă, mai ales după golul lui Tudorache, care a majorat diferența la 5-0, în minutul 57. Ialomițenii au avut apoi două penalty-uri din care au marcat. Remarcăm faptul că prima lovitură de pedeapsă a fost apărată de Răduță, dar pe respingere nimeni nu a urmărit.

Tudorache a scăpat singur cu portarul advers, de la jumătatea terenului, dejucând pasul la ofsaid, și a înscris in minutul 79 pentru hattrick-ul personal. Apoi Militaru a marcat ultimul nostru gol în minutul 87, dar cei de la Borcea au plusat in prelungiri pentru 7-3.

Garnitura utilizată în acest meci: Răduță – Vlad, Parfeon, Apostol (min. 77 Ghidurea), Lixandru – Stanciu, Donca (min. 61 Geană), – Boiangiu (min. 77 Semudenge), Curt (min. 61 Militaru), E. Radu – Tudorache.

Rezerve neutilizate: Săndescu, Georgescu și Dițu.

Progresul Spartac termină turul de campionat cu 23 de puncte. Este prima dată în actuala ediție când marcăm 7 goluri și reușim, înainte de pauză, să înscriem de patru ori. Aceste performanțe s-au mai notat la acel istoric 7-0 cu Farul Constanța, din ediția trecută a Ligii a III-a.

În pofida vremii nefavorabile, în jur de 100 de suporteri au fost astăzi la Stadionul Progresul Spartac. Înainte de meci, în conformitate cu instrucțiunile FRF, s-a intonat imnul național.

Un gând despre „Victorie spectaculoasă cu Agricola Borcea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s